Sieros rūgštimi žmoną apipylęs alytiškis bijo kalėjimo

Sieros rūgštimi žmoną apliejęs 48 metų alytiškis Gintautas Banevičius prašo neuždaryti jo į kalėjimą.

Sieros rūgštimi žmoną apliejęs ir kančioms ją pasmerkęs alytiškis G.Banevičius prašo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sieros rūgštimi žmoną apliejęs ir kančioms ją pasmerkęs alytiškis G.Banevičius prašo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sieros rūgštimi Kazimierą Banevičienę apliejęs ir kančioms ją pasmerkęs G.Banevičius prašo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sieros rūgštimi Kazimierą Banevičienę apliejęs ir kančioms ją pasmerkęs G.Banevičius prašo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys

Nov 24, 2015, 9:03 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:51 AM

Pirmadienį Kauno apygardos teisme buvo sakomos baigiamosios kalbos. G.Banevičiaus advokatė Regina Šeperienė prašė perkvalifikuoti kaltinimus iš pasikėsinimo nužudyti į sunkų sveikatos sutrikdymą ir taikyti lygtinę laisvės atėmimo bausmę – atidėti jos vykdymą.

Vyriškis esą galbūt netyčia užpylė ant 57 metų Kazimieros Banevičienės deginantį skystį, o ji prieš tai sieros rūgšties neišgėrė, nors sutuoktinis ir siūlė atsigerti, sakydamas, jog tai – mineralinis.

Peilį jis irgi panaudojo neva neturėdamas tikslo nužudyti.

Panašiai teisme dėstė ir kaltinamasis – savo kaltę jis pripažįsta tik dėl sunkaus kūno sužalojimo.

„Kam reikėjo apkabinti moterį su peiliu rankoje? Gal jis buvo reikalingas pieštukui drožti ar sumuštiniui pasidaryti?

Kaip jis galėjo nežinoti, kuo apliejo žmoną? Be to, tas skystis visiškai nepanašus į mineralinį“, – apie gynybos išvedžiojimus ironiškai atsiliepė K.Banevičienės advokatas Vytautas Kantaravičius.

Žmonės miršta, išgėrę nuo 3 iki 10 gramų sieros rūgšties, o puodelyje, kurį G.Banevičius tiesė sutuoktinei, buvo apie 50 gramų.

Moteriai atsisakius gerti drumzliną skystį – sieros rūgštis buvo su priemaišomis, vyras žmoną šiuo skysčiu apipylė.

Deginantis skystis sudarkė aukai veidą, petį, kaklą, krūtinę, ranką, kojas, ji ištvėrė daugybę plastinių operacijų, ypač smarkiai buvo pažeista kairė akis. Šiuo metu K.Banevičienė gyvena Vokietijoje, kur ji yra gydoma.

Alytaus gyventojai per stebuklą pavyko ištrūkti iš vyro gniaužtų – apliejęs žmoną sieros rūgštimi, G.Banevičius puolė ją peiliu, bandė įdurti į krūtinę.

„Mažyte, dabar paskutinės tavo gyvenimo minutės“, – sušvokštė užpuolikas.

K.Banevičienė susižalojo ranką, kuria suspėjo pagriebti peilį.

Sunkiai sužeista ji užsidarė vonioje, o paskui išbėgo pro duris.

Apliejęs žmoną, G.Banevičius ir pats nusidegino rankas. Tai išgelbėjo moterį, nes jis negalėjo tęsti smurto visa jėga.

Teisme liudijusi to paties daugiabučio gyventoja Pranciška J. prisiminė, kaip kaimynė K.Banevičienė atlėkė pas ją, klykdama iš skausmo.

Kaimynės veidas ir kitos kūno vietos buvo nusėtos kraujuojančiomis žaizdomis.

Pranciška J. padėjo nukentėjusiajai nusivilkti drabužius, davė antklodę. Iškviesta greitoji pagalba nuvežė moterį į ligoninę.

Sakydamas baigiamąją kalbą, prokuroras Darius Jakutis prašė pripažinti G.Banevičių kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti ir skirti jam 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

K.Banevičienė prašo priteisti iš smurtautojo 98 tūkst. dydžio eurų turtinę ir neturtinę žalą.

Išsiskyrusi su vyru, ji į Lietuvą grįžti neketina.

G.Banevičius žmonai sieros rūgštį paruošė apakintas pavydo – įtarė, jog ji turi draugą ir ketina jį palikti. Nusikaltimas įvykdytas 2013 metų gegužės 16 dieną, tačiau gydymas dar truks ne vienerius metus, moters iki šiol neapleidžia skausmas.

Nors smurtautojas teisiamas dėl labai sunkaus nusikaltimo, nuosprendžio jis laukia laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.