Su „daktarais“ sietas veikėjas nieko nepešė iš žurnalisto

Nepatenkintas Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu dėl žurnalisto Dailiaus Dargio išteisinimo, pastarojo knygų apie mafiją herojus 49 metų Regimantas Kairys apskundė verdiktą, tačiau liko nieko nepešęs.

R.Kairys (nuotr.) už tariamą šmeižtą mėgino prisiteisti iš knygų apie mafiją autoriaus D.Dargio 100 tūkst. eurų, bet liko nieko nepešęs.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kairys (nuotr.) už tariamą šmeižtą mėgino prisiteisti iš knygų apie mafiją autoriaus D.Dargio 100 tūkst. eurų, bet liko nieko nepešęs.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 11:42 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 3:39 AM

Kauno apygardos teismas praėjusį penktadienį atmetė R.Kairio skundą baudžiamojoje byloje dėl tariamo jo apšmeižimo.

Kartu su Kauno „daktarais“ teisiamųjų suole dėl nužudymo atsidūręs, bet bausmės suėjus senaties terminui išvengęs R.Kairys prašė pripažinti knygų „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autorių D.Dargį kaltu privataus kaltinimo byloje.

R.Kairys reikalavo priteisti iš žurnalisto 100 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Anot D.Dargio, šiose knygose išdėstyti faktai atitinka tikrovę, jis rėmėsi dokumentais ir patikimų šaltinių pasakojimais.

Žurnalistas aprašė 2000 metais įvykdytą nusikaltimą – Edmundo Borodino, dirbusio vieno Daktarų gaujos lyderių Egidijaus Abariaus namuose, žmogžudystę.

E.Borodinas buvo E.Abariaus samdomas darbininkas. Jo kūnas buvo paslėptas Kulautuvos girininkijos (Kauno r.) miškuose.

Palaikai buvo rasti tik 2009 metais. Teisėsaugos pareigūnai dėl šio nusikaltimo kaltinimus pareiškė keliems su Daktarų grupuote siejamiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui.

R.Kairys kalėjimo išvengė ne todėl, kad žmogžudystės byloje buvo įrodytas visiškas jo nekaltumas. Sausas iš balos jis išlipo suėjus senaties terminui.

Vienas liudytojų D.Dargio byloje, teisėsaugos pareigūnas Rymantas Gedvilas, nurodė, jog buvo gauta duomenų apie R.Kairio dalyvavimą E.Borodino nužudyme.

Beje, vienas R.Kairio verslo partnerių buvo įtakingas Daktarų grupuotės narys Virginijus Silvestravičius, neseniai nušautas Kauno senamiestyje.

Anot Kauno teisėjos Liubos Kymantienės, D.Dargio knygoje aprašyti faktai, remiantis oficialiais teismų ir teisėsaugos dokumentais, todėl kaltinimai šmeižtu yra nepagrįsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.