Marijampolietis išdrįso grasinti net bylą tyrusiai pareigūnei

Į teisiamųjų suolą sėdo marijampolietis, terorizavęs merginą, o vėliau grasinimus siuntęs ir bylą tyrusiai pareigūnei.

Marijampolietis išdrįso grasinti net bylą tyrusiai pareigūnei, dabar jis keleriems metams gali sėsti į kalėjimą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Marijampolietis išdrįso grasinti net bylą tyrusiai pareigūnei, dabar jis keleriems metams gali sėsti į kalėjimą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 8:33 PM

Kaip praneša Policijos departamentas, veiksmai, kurie marijampolietį E.S. leido pripažinti įtariamuoju baudžiamoje byloje buvo padaryti dar 2013 m. Vyriškis nuo 2013 m. gruodžio mėn. iki 2015 m. sausio mėn. įnirtingai į nukentėjusiajai priklausančius elektroninius paštus, mobilųjį telefoną, tai pat į socialinio tinklo „Facebook“ profilį siuntė grasinančio ir įžeidžiančio turinio laiškus.

Neapsikentusi situacijos mergina kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2-ojo policijos komisariato pareigūnus. Keistu vyriškio elgesiu teko įsitikinti ir ikiteisminio tyrimo bylą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą pradėjusiai tirti tyrėjai – pastaroji taip pat imta atakuoti grasinančiomis žinutėmis į tarnybinį mobiliojo ryšio telefoną ir į tarnybinį elektroninį paštą.

Įtariamojo bauginantis elgesys nesiliovė net ir tada, kai sujungtas ikiteisminio tyrimo bylas ėmėsi narplioti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus teisėsaugininkė. Pradėjusi aiškintis grasinimų ir terorizavimo priežastis bei esmę merginai ir policijos pareigūnei, po įtariamojo apklausos, Imuniteto skyriaus tyrėja negalėjo patikėti – ji taip pat elektroniniame pašte išvydo atkeliavusius grasinančio ir bauginančio turinio laiškus.

Galiausiai, po šių grasinimų tyrimas buvo perimtas Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnų.

Pasak Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko Elano Jablonsko, grasinimų grandinė šiuo metu vyriškį yra atvedusi iki Vilniaus miesto apylinkės teismo, kuriame valstybinį kaltinimą prieš įtariamąjį palaikys Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras.

Teisiamųjų suole atsidūręs nusikaltęs marijampolietis kaltinamas tuo, kad terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, taip pat, kad grasino valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

E.S. gresia keleri metai laisvės atėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.