Mokesčius slėpusį šiaulietį nubaudė areštu

26 paros arešto. Tokią bausmę už apgaulingai tvarkytą buhalteriją šiauliečiui 35 metų Pauliui Symeliui skyrė teismas. Be to, vyriškis įpareigotas į valstybės biudžetą sumokėti 86 tūkstančius eurų nuslėptų mokesčių.

Mokesčių inspektoriai perkando apgaulingos buhalterijos schemas, kuriomis naudojosi šiaulietis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mokesčių inspektoriai perkando apgaulingos buhalterijos schemas, kuriomis naudojosi šiaulietis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 3:08 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 8:33 PM

Bendrovės „Euromitas“ vadovas P.Symelis įkliuvo, kai patikrinimą atliko Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.

Jiems pro akis neprasprūdo, kad durpių briketais prekiaujanti įmonė dirba nuostolingai, o jos veiklą savo įnašais gelbsti akcininkas. Dokumentuose buvo užfiksuota, kad į bendrovės kasą P.Symelis įnešė per 405 tūkstančius eurų.

Buhalterinėje apskaitoje buvo rodoma, kad kasmet nuperkama durpių briketų už ketvirtį milijono litų, bet prekių parduodama tik trečdalis. Todėl būdavo deklaruojama, kad veikla neša tik nuostolius.

Bet dokumentų analizė ir atidesnė patikra parodė, kad menami nuostoliai tik pasakos patikliesiems. Per atliktą patikrinimą suskaičiuota, kad nepagrįstai nurašyta pernelyg daug durpių briketų.

Šiauliečiams mokesčių inspektoriams padėjo ir kolegos iš Telšių. Pastarieji nuvažiavo į Mažeikius ieškoti saugomų sudrėkusių, todėl nebetinkamų parduoti durpių, bet nerado nieko.

Mat mažeikiškiai net nežinojo, kad pas juos pagal sutartį sandėliuojama saugoma net 1000 tonų sugadintos produkcijos.

Savą tyrimą atlikę mokesčių inspektoriai medžiagą perdavė Šiaulių apygardos prokuratūrai. Joje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingos buhalterinės veiklos.

Prieš teismą stojęs šiaulietis P.Symelis kaltę pripažino visiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.