Prie Vilniaus pataisos namų rastas telefonus gabenęs dronas

Prie Vilniaus pataisos namų

Prie Vilniaus pataisos namų rastas telefonus kaliniams gabenęs dronas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prie Vilniaus pataisos namų rastas telefonus kaliniams gabenęs dronas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:49 PM

Ketvirtadienį apie 22 val. Vilniaus pataisos namų pareigūnai budėdami postuose išgirdo keistą garsą, sklindantį virš pataisos namų teritorijos. Tamsoje nebuvo galimybės nustatyti garso šaltinio ir pareigūnai, įtardami, kad virš pataisos namų gali skraidyti radijo bangomis valdoma skraidyklė,apie įvykį pranešė policijai.

Atvykę patruliai pataisos namų teritorijos prieigose įtartinų asmenų nepastebėjo.

Apie 22.50 val. Bendruoju pagalbos telefonu 112 pareigūnai sulaukė skambučio. Pranešėjas teigė, kad netoli Vilniaus pataisos namų, Drujos gatvės važiuojamoje dalyje rado skraidyklę su pritvirtintu ryšuliu. Prie skraidyklės buvo pritvirtintas savadarbis krovinių pakėlimo-nuleidimo mechanizmas.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, išardžius prie jos pritvirtintą paketą jame buvo rasti penki mobilieji telefonai, kaip manoma, skirti nuteistiesiems, atliekantiems laisvės atėmimo bausmę Vilniaus pataisos namuose.

Nuteistiesiems draudžiami daiktai ir jų transporteris bus sunaikinti, o nustačius asmenį, bandžiusį perduoti nuteistiesiems draudžiamus daiktus, jis bus patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Už bandymą perduoti draudžiamus daiktus asmenims, laikomiems laisvės atėmimo vietose, gresia bauda nuo 72 iki 289 eurų, taip pat daiktų ir įrankių konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.