Prabangūs Estijos piliečio automobiliai sukėlė įtarimų

Tris prabangius automobilius registracijai į Valstybinės įmonės „Regitra“ Šiaulių filialą antradienį pristatęs 32 metų Estijos pilietis vakarą praleido policijos komisariate – pareigūnams kilo įtarimų, kad visų trijų automobilių registracijos liudijimai gali būti suklastoti.

Estijos pilietis Lietuvoje ketino registruoti tris iš Rusijos atvežtus prabangius automobilius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Estijos pilietis Lietuvoje ketino registruoti tris iš Rusijos atvežtus prabangius automobilius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2015, 2:52 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:49 PM

Kilus įtarimams dėl „Regitros“ pareigūnams pateiktų dokumentų tikrumo vienas apžiūrai pateiktas automobilis – 2014 metais pagamintas „Mercedes Benz GL 63 AMG“ – iš apžiūros aikštelės skubiai pasišalino.

Kitus du automobilius – šiemet pagamintą „Audi A8 L“ ir 2012 metais pagamintą „Nissan GT-R“ – pareigūnai sulaikė.

Tris prabangius automobilius į Valstybinės įmonės „Regitra“ Šiaulių filialą Estijos pilietis pristatė pavakare prieš baigiantis darbo laikui.

Du registravimui pristatyti automobiliai: „Mercedes Benz GL 63 AMG“ ir „Audi A8 L“ – turėjo Rusijos Federacijos valstybinius numerius.

Automobilis „Nissan GT-R“ buvo be valstybinių numerių, tačiau „Regitros“ darbuotojams pateikti dokumentai taip pat bylojo, kad šis, kaip ir kiti du Estijos piliečio automobiliai, į Lietuvą atkeliavo iš Rusijos.

Kilus įtarimui, kad šių prabangių automobilių registracijos liudijimai gali būti suklastoti „Regitros“ darbuotojai apie tai pranešė policijai.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai apklausė šiuos automobilius registruoti ketinusį Estijos pilietį.

Vyriškis tvirtino, kad prabangius automobilius Lietuvoje, o ne savo šalyje registruoti ketino norėdamas išvengti didesnių mokesčių.

Po apklausos šis Estijos pilietis iš policijos komisariato buvo išleistas, tačiau du į pareigūnų rankas patekę automobiliai liko sulaikyti. Pareigūnai aiškinsis, ar šie automobiliai nebuvo pavogti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.