Gruzinai bijotų Lietuvos prokurorų

Tikriausiai nuo tada, kai Kaukazo kalnų papėdėse pradėjo lapoti vynuogės, gruzinai nebeįsivaizduoja gyvenimo be vyno ir sveikinimo kalbų, dar vadinamų tostais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Dec 3, 2015, 6:06 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:31 PM

Sakoma, kad iš svečio, kuris, atsisėdęs užstalėje, atsisako skanauti raugintą vynuogių gėrimą, šeimininkai prašo dvasininko ar gydytojo pažymos, patvirtinančios, kad šis žmogus serga ir negali pakelti nė taurės.

Panašios pažymos, tiktai išrašytos psichiatrų ar psichologų, praverstų ir kai kuriems Lietuvos prokurorams ir tyrėjams. Jose turėtų būti nurodoma, kad šis asmuo nesupranta humoro, kuriuo paprastai būna persunkti tostai ne tik Gruzijoje, bet ir Lietuvoje.

Antai prieš šešerius metus susėdo „Vilniaus vandenų“ ir dar vienos bendrovės bosai prie butelio, ėmė kilnoti taurelę po taurelės, o paskui siūlyti tostus už keliones: iš pradžių – į šiltuosius kraštus savaitgaliui, paskui jau ir apie skrydį aplink pasaulį įsisvaigo.

Neįtarė Boso dieną šventę bosai, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai visus pokalbius įrašinėja ir čia pat šifruoja. Todėl prasiblaivę atsidūrė teisiamųjų suole, nes tyrėjai ir prokuroras nusprendė, kad čia – ne šiaip užstalės blevyzgos, o aiškiausi reikalavimai duoti kyšį.

Gūžčiojo vyrai pečiais, ne vienus metus varstydami STT, prokuratūros ir teismų duris. Turėjo ir gerokai pakraupti, kai prokuroras G.Tarasevičius įžvelgė ir sunkinamą aplinkybę: mat įraše buvo girdėti dzingsinčios taurelės. O jei tostus rėži apspangęs – turi būti nubaustas dar griežtesne bausme.

Po ilgų svarstymų teisėjai pagaliau nusprendė, kad bent jau neoficialioje aplinkoje bosams leistina atsipalaiduoti ir papliurpti ką tik nori. Ne tik išteisino „kyšininkus“, bet ir sprigtelėjo garso režisieriams – pasirodo, įrašinėti pokylio niekas neturėjo teisės.

Galime atsikvėpti – šalyje žodžio laisvės dar esama. Bent kol esi prie vaišių stalo.

O gruzinams lieka žegnotis, kad tokių prokurorų, kokių dabar yra Lietuvoje, jie savo šalyje neturėjo net sovietmečiu, kai keturi iš penkių tostų pašiepdavo arba Leniną, arba kitus iškilius SSRS veikėjus, ar net motušę Rusiją. Kitaip būtų dabar kokia nors Gruzijos autonominė respublika Sibiro platybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.