Pasieniečiai sulaikė vagyste Joniškio r. įtariamą rusą

Kybartų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė į Kaliningrado sritį vykusį Rusijos pilietį, kuris buvo įtariamas vagyste Joniškio rajone. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ruso drabužių kišenėje rado, įtariama, pavogtą Lietuvos piliečio piniginę su dokumentais, kortelėmis ir pinigais.

Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė vagyste Joniškio rajone įtariamą Rusijos pilietį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė vagyste Joniškio rajone įtariamą Rusijos pilietį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:08 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai gavo informacijos iš Joniškio policijos pareigūnų. Jie informavo apie trečiadienio naktį Joniškio rajone įvykdytą vagystę, įtariamąjį bei automobilį, kuriuo jis galėjo vykti. Policijos duomenimis, šis asmuo artimiausiu metu galėjo bandyti išvažiuoti iš Lietuvos.

Joniškio pareigūnų informacija buvo perduota visuose kontrolės punktuose dirbusiems pasieniečiams, taip pat informuoti prie sienos su Lenkija dirbę Kalvarijos užkardos patruliai.

Kad policijos pareigūnai neklydo, paaiškėjo tą pačią dieną apie 22 val. Kybartų kontrolės punkte. Tuo metu VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai tikrino krovininio automobilio rusiškais numeriais keleivio, 55-erių Kaliningrado srities gyventojo, dokumentus. Jis iš Lietuvos vyko į Rusiją.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad tai gali būti tas pats iš Latvijos į Lietuvą įvažiavęs automobilis ir tas pats asmuo, informaciją apie kuriuos buvo pateikusi Joniškio policija. Kaliningrado srities gyventoją Kybartų užkardos pareigūnai sulaikė.

Asmens apžiūros metu jie ruso drabužių kišenėje aptiko Lietuvos piliečio piniginę, kuri, įtariama, buvo pavogta Joniškio rajone. Piniginėje buvo ir jos savininko dokumentai, banko ir kitos kortelės, pinigų.

Apie sulaikymą pasieniečiai informavo Joniškio policijos pareigūnus. Ketvirtadienio naktį šiems atvykus į Kybartų punktą, VSAT pareigūnai jiems perdavė sulaikytą Rusijos pilietį.

Automobilio, kuriuo jis bandė išvykti iš Lietuvos, vairuotojui Rusijos piliečiui leista išvažiuoti į Kaliningrado sritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas