Pareigūnai perspėjo: šis vyras geria ir valgo, tačiau nesumoka

Kauno policijos pareigūnai perspėjo, kad miesto senamiestyje, Rotušės aikštėje įsikūrusiose kavinėse bei rastoranuose nuolat lankosi jaunas vyras, kuris užsisako patiekalų, alkoholinių gėrimų, cigarečių, tačiau atsisako už visa tai atsiskaityti.

Pareigūnai patarė saugotis šio vyro.<br>Kauno policijos nuotr.
Pareigūnai patarė saugotis šio vyro.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 2:46 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 7:31 AM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro PK) pareigūnai nustatė vyriškį R. P. (gimusį 1980 m.), mėgstantį neapmokėti sąskaitų už alkoholinius gėrimus ir maistą.

Pareigūnai maitinimo paslaugas teikiančius asmenis įspėja būti budriais, mat šis ne tik tikisi nemokamai pavalgyti, tačiau ir išgerti.

Lapkričio 22 d. apie 16.00 val. Kaune, Rotušė a., R. P., atėjęs į kavinę užsisakė įvairių alkoholinių gėrimų ir cigarečių, o juos suvartojęs nesusimokėjo. Dėl tokio jo elgesio maitinimo paslaugas teikiančiai įmonei buvo padaryta 19,70 eurų žala. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 50 str.

Lapkričio 25 d. apie 14.00 val. Kaune, Rotušė a., R. P., atėjęs į kavinę užsisakė maisto ir alkoholinių gėrimų už 43,95 eurų, o jį suvartojęs vėl atsisakė susimokėti. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą LR ATPK 50 str.

Lapkričio 26 d. apie 12.00 val. Kaune, Rotušės a., R. P., atėjęs į kavinę užsisakė arbatos ir sausainį, kuriuos suvartojęs atsisakė mokėti. Buvo padaryta 2,17 eurų žala. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą LR ATPK 50 str.

Gruodžio 2 d. apie 21.30 val. Kaune, Rotušės a., R. P. atsisakė sumokėti už užsisakytą maistą ir gėrimus. Buvo padaryta 44,90 eurų žala. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą LR ATPK 50 str.

Gruodžio 3 d. 23.51 val. Kaune, Rotušės a. 10, R.P. atėjęs į kavinę užsisakė maisto ir alkoholinių gėrimų, rūkalų už 33,20 eurų, juos suvartojęs nesusimokėjo. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą LR ATPK 50 str.

Subendrinus šiuos pažeidimus Kauno apylinkės teismas šiandien skyrė pažeidėjui administracinę nuobaudą – 22 parų areštą, kuris vykdomas nedelsiant, t. y. pažeidėjas po teismo posėdžio uždarytas į Kauno apskrities VPK areštinę.

Smulkusis svetimo turto pagrobimas vagystės, sukčiavimo, pasisavinimo arba iššvaistymo būdu, kai nėra Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178, 182, 183, 184 straipsniuose numatytų sunkinančių aplinkybių, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt šešių iki dviejų šimtų šešiasdešimties eurų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų.

Dar kartą raginame ir prašome būti atidžiais, susidūrus su šiuo vyriškiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.