Lietuvos policija sudarė ieškomiausių asmenų 10-uką

Lietuvos policija sudarė

Lietuvos policija sudarė ieškomiausių asmenų dešimtuką.
Lietuvos policija sudarė ieškomiausių asmenų dešimtuką.
Adamas Kerpė.
Adamas Kerpė.
Martynas Sasnauskas.
Martynas Sasnauskas.
Vytautas Najus.
Vytautas Najus.
Algimantas Gurskas.
Algimantas Gurskas.
Ramūnas Dikmonas.
Ramūnas Dikmonas.
Nikolajus Svistunovas.
Nikolajus Svistunovas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2015-12-05 11:11, atnaujinta 2017-10-01 04:19

40-mečio V.Antonovo ieškoma nuo 2011 metų lapkričio 22 dienos. Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas ir vienas banko akcininkų V.Antonovas pastaraisiais metais gyveno Jungtinėje Karalystėje. Liepos pradžioje jie dingo iš šios valstybės, britų pareigūnai jų nerado. Britanijos teismai jau buvo sutikę abu įtariamuosius perduoti Lietuvai, tačiau jie pasislėpė ir ekstradicijos išvengė.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. 2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam „Snorui“ bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

R.Baranausko taip pat ieškoma, bet jis nėra įtrauktas į Lietuvos ieškomiausių asmenų sąrašą.

„Nenorėčiau komentuoti detalių. Tiek, kiek reikia, mes bendradarbiaujame su britais, vyksta nuolatinis procesas. Dabar jautri bet kokia informacija ir gali pakenkti tyrimui“, – BNS sakė ikiteisminį tyrimą šių įtariamųjų atžvilgiu kuruojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Darius Stankevičius.

Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad įtariamieji yra Rusijoje.

„Yra išduoti Europos arešto orderiai, informacija įtraukta į įvairias bazes, taip pat Interpolo. Asmeniui pasislėpus, sustoja senaties terminas. Apmaudu, mums gaila, kad taip atsitiko. Didelį darbą padarė ir britai. Bet tie asmenys pasielgė taip. Yra, kaip yra. Bendradarbiavimas gana geras buvo“, – BNS sakė prokuroras D.Stankevičius.

Prokuroras pareiškė viltį, kad dingę buvę „Snoro“ akcininkai bus surasti, ši byla jo darbo veikloje yra pagrindinė, su ja dirbama kasdien.

Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė BNS sakė, kad šis labiausiai ieškomų asmenų dešimtukas yra sudarytas ir asmenys atrinkti iš dešimties svarbiausių tiriamų bylų.

„Iš „Snoro“ bylos paimtas vienas asmuo, bet nereiškia, kad procesiniai veiksmai nevykdomi kito asmens atžvilgiu, tiesiog toks principas. Dešimt bylų – dešimt ieškomiausių“, – BNS sakė R.Janavičiūtė.

Nemažą dalį labiausiai ieškomų policijos asmenų sąrašo sudaro ieškomieji dėl nužudymų.

Nuo 2012 metų kovo policija ieško 25 metų Martyno Sasnausko. Jis yra vienas įtariamųjų byloje dėl tragiškai pasibaigusio gaisro Šilainių daugiabutyje. Šioje byloje trys kauniečiai pripažinti kaltais padegę butą Šilainių mikrorajone ir duris atidariusį jo savininką, kuris žuvo. M.Sasnauskas nuo teismo pasislėpė, jo byla išskirta į atskirą.

„Pagal bylos duomenis, išvyko į užsienį, yra tokie liudytojų parodymai“, – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Jau 13 metų Klaipėdos policija ieško įtariamo moters nužudymu Adamo Kerpės, gimusio 1957 metais.

Rugsėjo 12 dieną Klaipėdos rajone, Šernų kaime, sodų bendrijoje „Šernai“, lauke tarpusavio konflikto metu, įtariama, šis vyras peiliu tyčia sužalojo savo sugyventinę. Moteris nukraujavo ir mirė įvykio vietoje, iš karto po įvykio A.Kerpė pasislėpė ir nesurastas iki šiol.

Telšių apskrities policija ieško 23 metų Nikolajaus Svistunovo, jo paieška paskelbta 2014 metų kovą. 2013 metų gruodžio 13 dieną Telšiuose, Kęstučio gatvėje, tarp dviejų vyrų kilo konfliktas, vienas jų parkrito, susitrenkė galvą ir mirė dėl patirtos traumos. N.Svistunovas iš pradžių nebuvo suimtas, iš jo buvo paimti dokumentai, vėliau vyras pasislėpė.

Tuo metu Utenos apskrities policija nuo 2012 metų birželio ieško 48 metų Algimanto Gursko. Šis vyras taip pat įtariamas nužudymu.

Šiaulių apskrities policija ieško 48 metų Vytauto Najaus. Jo paieška buvo paskelbta 2014 metų liepos 18 dieną. Vyras yra įtariamasis narkotikų kontrabandos byloje. iš Lietuvos į Latviją buvo vežama beveik 300 kilogramų kanapių dervos. Krovinį vežęs vairuotojas buvo sulaikytas ir nuteistas, V.Najaus policijai sulaikyti nepavyko.

Tauragės apskrities policija ieško 31 metų Ramūno Dikmono, jo paieška buvo paskelbta prieš penkerius metus. Įtariama, kad R.Dikmonas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno 214 gramų kokaino, turėdamas tikslą jį platinti.

Marijampolės apskrities policija ieško trijų asmenų – 25 metų Rolando Juozo Vyšniausko, 24 metų Manto Žaliausko ir 47 metų Gintauto Žukausko. Jie įtariami plėšimais, policijos automobilių padegimu.

Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis BNS sakė, kad R.J.Vyšniauskas jau sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, laukiama jo ekstradicijos.

Policija ne kartą yra sudariusi ieškomiausių asmenų sąrašą, anksčiau į jį buvo įtrauktas septyniomis žmogžudystėmis kaltintas Romas Zamolskis, kuris 2014 metais buvo sulaikytas Rusijoje. Sąraše anksčiau buvo ir Rusijos piliečiai, įtariamieji Medininkų žudynių byloje, omonininkai Andrejus Laktionovas, Česlavas Mlinykas ir Aleksandras Ryžovas. Jie dabar teisiami už akių Vilniaus apygardos teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.