Penkis kartus teistas šiaulietis laisvės nebrangino

Vos prieš kelias savaites iš įkalinimo vietos grįžęs penkis kartus už vagystes ir plėšimus teistas 24-metis šiaulietis vėl atsidūrė už grotų – jam pareikšti įtarimai dėl naujų nusikaltimų.

Įžūlus vagišius atsidūrė už grotų<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotrauka
Įžūlus vagišius atsidūrė už grotų<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:50 PM

Gruodžio 4 dieną Šiaulių miesto centrinėje turgavietėje šis vaikinas buvo pričiuptas vagiantis moteriškus chalatus. Su pavogtomis prekėmis bandantį pasišalinti šiaulietį sulaikė pardavėja.

Nesunkiai pagrobtas prekes atgavusi moteris grįžo į savo darbo vietą, o apie vagišių informavo apsaugos darbuotoją. Po keliolikos minučių vagyste įtariamas asmuo turgavietės apsaugos darbuotojo buvo sulaikytas ir perduotas iškviestiems policijos pareigūnams.

Tiriant įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate yra užregistruoti dar dviejų įmonių, esančių toje pačioje turgavietėje, pareiškimai dėl patirtų vagysčių.

Kilo įtarimas, kad jas prieš keletą dienų galėjo įvykdyti tas pats asmuo. Nukentėjusieji nurodė, kad gruodžio 2 dieną iš Šiaulių turgavietėje veikiančios įmonės buvo pagrobti po prekystaliu laikyti 450 eurų, o gruodžio 3 dieną iš parduotuvės pavogtos dvi vyriškos striukės, kurias, kaip vėliau paaiškėjo, jaunuolis jau buvo spėjęs parduoti.

Penkis kartus už vagystes ir plėšimus teistam jaunuoliui, kurio teistumas dar nėra išnykęs, dėl vagysčių pareikšti įtarimai. Įtariamasis policijai yra gerai žinomas, už vagystes ne tik teistas, bet ir ne kartą baustas administracine tvarka.

Niekur nedirbančiam vagišiui teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams. Dėl padarytų vagysčių jam gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Numatoma, kad Šiaulių apylinkės teisme ši baudžiamoji byla bus išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.