Sąmoningi piliečiai padeda triuškinti nelegalius arsenalus

Klaipėdoje nukenksmintas dar vienas šaunamųjų ginklų bei šaudmenų mėgėjas – jo namuose rasta neteisėtai laikytų revolverių, pistoletų, įvairaus kalibro šovinių. Pajūryje pastaruoju metu aptikta ir daugiau nelegalios amunicijos – konfiskuotų ginklų krūva auga.

Viešoje vietoje siūlyta įsigyti automato „Kalašnikov“ šovinių.
Viešoje vietoje siūlyta įsigyti automato „Kalašnikov“ šovinių.
Karabinas su optiniu taikikliu.
Karabinas su optiniu taikikliu.
Konfiskuotų ginklų krūva didėja.
Konfiskuotų ginklų krūva didėja.
Tokiais ginklais naudojasi nusikaltėliai.
Tokiais ginklais naudojasi nusikaltėliai.
Daugiau nuotraukų (4)

Gediminas Pilaitis

Dec 8, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 1:56 PM

Viešnia įklampino arsenalo savininką

Sulupės gatvės daugiabutyje gyvenantis 47 metų klaipėdietis pateko į teisėsaugo akiratį po to, kai jo namuose apsilankė viešnia. Pastebėjusi ten nelegaliai laikomą arsenalą moteris išsigando – paskambinusi bendruoju pagalbos telefonu nurodė šaunamųjų ginklų savininko adresą.

Atvykę pareigūnai per kratą vyriškio bute aptiko du pistoletus („Voltran Blov Magnum Mod. 2000 su dėtuve ir „Borner W3000), du revolverius „Alfa model 640“, dvylika įvairaus kalibro šovių. Dar rasta dėžutė su pneumatinio ginklo šoviniais.

Sulaikytas ginklų savininkas buvo neblaivus – jam nustatytas 2,72 promilės girtumas. Pareigūnai neatskleidžia, kas nutiko, kad į svečius atėjusi viešnia išsigando ir nusprendė kreiptis į policiją.

Uostamiesčio policijos komisariato kriminalistai aiškinasi, kam vyriškiui prireikė neįregistruotų šaunamųjų ginklų, ką jis ketino su jais daryti.

Atsitokėjusi nuo išgąsčio klaipėdietė už pilietišką poelgį gali sulaukti policijos padėkos.

Užspeistas atidavė revolverius

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pastaruoju metu sulaikė ir daugiau neteisėtai šaunamuosius ginklus laikančių asmenų.

Buvusį sprogmenų specialistą, 52 metų kretingiškį Algį B., vėl įklampino aistra ginklams ir šaudmenims – pareigūnai jo namuose ne pirmą kartą aptiko nelegaliai laikytą nemenką arsenalą.

Sužinoję, kad Kretingos rajone gyvenantis Algis B. teiraujasi žmonių, kur galėtų gauti arba įsigyti šaunamųjų ginklų, pareigūnai pradėjo akylai stebėti įtartiną asmenį.

Surinkus užtektinai duomenų, kad anksčiau tris kartus teistas vyriškis laiko ginklus, į jo namus atvykę kriminalistai pasiteiravo, ar čia nėra reikmenų, kuriais negalima disponuoti.

„Turiu keletą daikčiukų“, – turbūt nujausdamas, kuo viskas kvepia, išraudęs atšovė šeimininkas.

Užspeistas į kampą kretingiškis pareigūnams atidavė du revolverius. Paklaustas, ar neturi daugiau šaunamųjų ginklų, mįslingai tylėjo ir muistėsi.

Aistra – knebinėtis su ginklais

Per kratą vyro namuose aptiktas dar vienas neteisėtai laikomas pistoletas ir karabinas su optiniu taikikliu. Be to, dar rasta 200 gramų parako ir 131 šovinys.

Paskutinį kartą teistas už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais,šaudmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis kretingiškis pareigūnams prisistatė kaip įgudęs išminuotojas, anksčiau dirbęs kariuomenėje.

„Mėgstu knebinėtis su ginklais. Ši aistra – lyg profesinė liga, kurią sunku įveikti“, – prisipažino nelegalaus arsenalo savininkas.

Antrąkart įkliuvęs su ginklais vyras po apklausos buvo uždarytas į areštinė. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 4 iki 8 metų.

Už kiekvieną šovinį prašė euro

Kitas nelegalaus arsenalo laikytojas, 35 metų klaipėdietis Saulius M., įkliuvo uostamiestyje pardavinėdamas rusiško automato „Kalašnikov“ šovinius.

Niekur nedirbantis vyras vidury dienos žmonėms siūlė pirkti šaudmenis prie Liepojos gatvėje esančio prekybos centro.

Tąkart vienas pilietiškai nusiteikęs klaipėdietis irgi  nusprendė netylėti – paskambino policijai. Pasirodę pareigūnai Saulių  nutvėrė su įkalčiais.

Per kratą vyro namuose aptikta 219 kovinių šovinių. Paaiškėjo, kad už kievieną  automato „Kalašnikov“ šovinį jis prašė euro, bet urmu būtų pardavęs pigiau.

Saulius prisiminė, kad tuos šovinius jis neva kažkada buvo nugvelbęs iš vienos pagyvenusios klaipėdietės, kuri jau mirusi, sandėliuko.

Už smurtavimą artimoje aplinkoje, vagystes ne kartą teistam, valkataujančiam vyrui skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už didelio kiekio  šaudmenų  pagrobimą, laikymą ir prekybą Sauliui M. gresia nelaisvė nuo 5 iki 10 metų.

Šaudmenų pardavėją padėjusiam nutverti uostamiesčio gyventojui policija padėkojo – jam įteikta vardinė dovana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.