Energetikų teismas – lyg lenktynės

Teisiamasis nesupranta kaltinimų? Serga advokatas? „Vilniaus energijos“

L.Samuolis (dešinėje) buvo apklaustas be savo advokato J.Elzbergo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Samuolis (dešinėje) buvo apklaustas be savo advokato J.Elzbergo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:48 AM

Trečiadienio rytą į teismo posėdį dėl ligos neatvyko vieno iš „Vilniaus energijos“ vadovų Lino Samuolio advokatas Jovitas Elzbergas. L.Samuolis paprašė atidėti teismo posėdį. Kad byla negali būti nagrinėjama be advokato, pritarė ir prokuroras.

Tačiau teisėjų kolegija nusprendė vistiek apklausti buvusį Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos(VKEKK) pirmininką Vidmantą Jankauską.

Nors L.Samuolis tikino, jog šiam liudytojui jo advokatas buvo paruošęs nemažai klausimų, teismas nusprendė, jog buvusio buvusio VKEKK pirmininko apklausa nesusijusi su L.Samuoliui pareikštais kaltinimais. Nors verslininkai L.Samuolis ir Andrius Janukonis bandė prieštarauti dėl proceso tvarkos, jiems pasisakyti nebuvo leista.

Kuo kaltinami „Vilniaus energijos“ vadovai, ėmė stebėtis ir patys teisėjai, išgirdę, jog dėl dujų pirkimo iš įmonės „Dalkia“ VKEKK šiai bendrovei nėra turėjusi jokių priekaištų.

Buvęs bendrovės „Lietuvos dujos“ generalinis direktorius Viktoras Valentukevičius šiame taip pat buvo apklaustas prieštaraujant „Vilniaus energijos“ valdybos pirmininko Jeano Sacreste'o advokatams. V.Valentukevičiaus apklausos išvakarėse prancūzas bei jo advokatai buvo gavę 195 lapus ekspertų išvadų, kurios po ilgų prašymų buvo išverstos iš prancūzų kalbos. Per dieną nei advokatai, nei kaltinamieji su šiais dokumentais susipažinti nespėjo.

Dėl prancūzų kalbos šios bylos nagrinėjimas ilgai strigo – VAT vis nepavykdavo surasti šią kalbą gerai mokančių vertėjų. Teisiamųjų suole atsidūrę „Vilniaus energijos“ vadovai dėl jiems pareikštų kaltinimų iki šiol nėra išsakę savo pozicijos. Ikiteisminio tyrimo metu jie parodymų nedavė, o teisme to padaryti dar nesulaukė progos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.