Lietuvį N. Bilevičių ginanti švedė griebėsi šiaudo

Švedijoje kalėti iki gyvos galvos nuteisto Nerijaus Bilevičiaus advokatė nori, kad apeliacinis teismas įsiklausytų į lietuvio žmonos žodžius.

I.Rönnbäck skunde teigia, kad N.Bilevičius niekada nebuvo sutikęs L.Holm ir tai gali patvirtinti jo žmona Irina Bilevičienė.
I.Rönnbäck skunde teigia, kad N.Bilevičius niekada nebuvo sutikęs L.Holm ir tai gali patvirtinti jo žmona Irina Bilevičienė.
Taip N.Bilevičius atrodė Skaraborgo apygardos teisme. Dabar jis – kalėjime.
Taip N.Bilevičius atrodė Skaraborgo apygardos teisme. Dabar jis – kalėjime.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 9, 2015, 5:43 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:29 PM

Už 17-metės Lisos Holm nužudymą nuteisto N.Bilevičiaus advokatė Inger Rönnbäck toliau bando įrodyti, kad jos klientas nekaltas.

Ji įteikė apeliacinį skundą, kuriame prašo panaikinti lapkritį Skaraborgo apygardos teisme N.Bilevičiui paskelbtą nuosprendį.

Prašo iškviesti žmoną

I.Rönnbäck skunde teigia, kad N.Bilevičius niekada nebuvo sutikęs L.Holm ir tai gali patvirtinti jo žmona Irina Bilevičienė.

Telefonu iš Lietuvos apklausta I.Bilevičienė gynė savo vyrą, bet jos liudijimus Skaraborgo apygardos teismas įvertino kritiškai ir jais nesivadovavo. N.Bilevičiaus advokatė apeliacinio teismo prašo I.Bilevičienę apklausti dar kartą, nes ji gali paliudyti, ką jos vyras veikė L.Holm dingimo dieną.

DNR – ne įrodymas?

Apeliaciniame skunde taip pat kritikuojamas pareigūnų darbas, nes, advokatės teigimu, N.Bilevičiui prokurorai darė spaudimą, o klausinėdami jo žmoną, kai byla buvo nagrinėjama pirmosios instancijos teisme, jai uždavinėjo netinkamus klausimus.

I.Rönnbäck teigia, kad beveik per mėnesį, kai buvo paskelbtas apygardos teismo nuosprendis, ji rado papildomų liudytojų, kurie gali patvirtinti, kad ne N.Bilevičius nužudė merginą, o ikiteisminio tyrimo metu nenustatyti žmonės, kurių tyrėjai net nesiteikė ieškoti.

Ji taip pat rašo, kad ant L.Holm rasti DNR pėdsakai neįrodo, jog merginą nužudė jos klientas. Esą DNR ant jos kūno ir drabužių galėjo atsirasti kitokiu būdu ir ne žmogžudystės dieną.

Nori išvažiuojamojo posėdžio

N.Bilevičiaus advokatė teismo prašo telefonu apklausti į pensiją išėjusį kriminalinės policijos pareigūną Pålą Johanssoną, kuris galėtų patvirtinti, kad tiek N.Bilevičius, tiek jo žmona patyrė spaudimą.

Iškviesti šį asmenį liudyti N.Bilevičiaus naudai lietuvio gynėja bandė ir apygardos teisme, bet šis jos prašymo netenkino, pareiškęs, kad P.Johanssono kalbos apie spaudimą nėra niekaip susijusios su L.Holm nužudymu.

I.Rönnbäck taip pat pageidauja, kad teismas surengtų vieną išvažiuojamąjį posėdį ir savo akimis pamatytų tuos pastatus, kuriuose L.Holm buvo pakarta ir paslėpta.

Kaip tokia apžiūra padėtų teismui patvirtinti N.Bilevičiaus kaltę arba ją paneigti, lietuvio advokatė nenurodo.

Skundą pavadino tuščiu

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusiam prokurorui Larsui Wennerholmui I.Rönnbäck apeliacinio skundo argumentai įspūdžio nepadarė: „Nieko keista, kad nuosprendis apskųstas, bet jame pateikti tariamai nauji įrodymai yra tik tušti ir niekuo nepagrįsti žodžiai.“

L.Wennerholmas neabejoja, jog nuosprendis N.Bilevičiui nebus pakeistas, nes įrodymai prieš jį yra stiprūs ir visiškai pagrindžia kaltę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.