Medienos pirkėjus bandė įvilioti į spąstus

Klientus įvilioti į spąstus ir apiplėšti siekusiai šiauliečių trijulei atėjo atpildo metas. Šiaulių apygardos prokuratūra baigė nagrinėti ir Mažeikių teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl plėšimo.

Į miško glūdumą medienos pirkti atviliotiems įmonės darbuotojai pavyko apsiginti nuo plėšikų trijulės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Į miško glūdumą medienos pirkti atviliotiems įmonės darbuotojai pavyko apsiginti nuo plėšikų trijulės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 9:13 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:43 AM

Teisiamųjų suole atsidūrė trys šiauliečiai, kurie buvo sukurpę planą apiplėšti medienos pirkti norintį vyriškį.

Istorija prasidėjo prieš pustrečių metų, 2013 m. birželį, kai medienos apdirbimu, medinių namelių statyba ir prekyba mediena besiverčiančios įmonės darbuotojai paskambino nepažįstamajam, kuris skelbėsi pardavinėjantis rąstus.

Telefonu sandorį suderinę įmonės darbuotojai su nepažįstamuoju sutarė, kad kitą dieną miškavežiu atvažiuos į Viekšnius (Mažeikių r.) ir išsiveš medieną.

Sutartoje vietoje lūkuriuojantys pirkėjai išvydo privažiuojantį automobilį „Peugeot“. Paskambinęs vyriškis paprašė sekti iš paskos – sakė palydėsiąs iki vietos, kur sukrauti rąstai.

Nieko blogo neįtarę pirkėjai 13 kilometrų sekė iš paskos. Galiausiai lengvasis automobilis sustojo miške, bet nesimatė nei sukrautos medienos, nei kirtavietės.

Tada prie miškavežio prišoko trys kaukėti vyriškiai, pravėrė kabinos duris ir ėmė purkšti ašarines dujas. Tačiau užpultieji pasirodė ne iš kelmo spirti – sugebėjo išstumti užpuolikus ir kabinos.

Apsigynę vyriškiai bandė persekioti nusikaltėlių „Peugeot“ automobilį, bet nesėkmingai. Tačiau juos sučiupo ikiteisminį tyrimą pradėję kriminalistai.

Neabejojama, kad plėšikai tikėjosi iš medienos pirkėjų atimti atsivežtus beveik 6000 eurų.

Plėšikų trijulei gresia įkalinimas iki 7 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.