Bėglių medžiotojai prarado atmintį?

Ar girdėjote ką nors apie Martyną Sasnauską, Adamą Kerpę ar Nikolajų Svistunovą? Gal pažįstate Algimantą Gurską, Vytautą Najų ar Ramūną Dikmoną? Net 999 iš tūkstančio Lietuvos žmonių atsakytų neigiamai. Kas kita, jei būtų paminėti Romas Zamolskis arba Henrikas Daktaras.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

2015-12-10 05:58, atnaujinta 2017-09-30 08:15

Anksčiau šalį šiurpinusių nusikaltėlių pavardes dažnas lietuvis galėjo vardyti pakeltas iš miegų, o dabartiniai beveik niekam nežinomi.

Policijos departamento naujo ieškomiausių sąrašo vienintelė žvaigždė – Vladimiras Antonovas. Kiti jo likimo broliai kriminalistų kaltinami nužudymais ar narkotikų kontrabanda, o buvęs „Snoro“ savininkas įtariamas kur kas subtilesniais nusikaltimais – didelės vertės turto pasisavinimu ir dokumentų klastojimu.

Tik ar V.Antonovas būtų šio sąrašo pažiba, jeigu ten būtų surašytos visų padus pasipusčiusių įvairaus plauko veikėjų pavardės?

Iššūkį tikrai galėtų mesti niekaip nesurandamas narkotikų karalius Justas Belousovas-Lapinas. Neabejotinai pasivaržytų ir į šiltuosius kraštus nuo teisingumo išdūmęs aferų meistras milijonierius Sergejus Rachinšteinas.

O pedofilijos laužą įkūrusi ir pati jame nusvilusi Neringa Venckienė buvusį „Snoro“ savininką tikrai paguldytų ant menčių ir taptų sąrašo lydere. Tik kažkodėl pareigūnai pamiršo ją įrašyti.

Gal neatsitiktinai? Gal tikisi, kad viskas baigsis kaip vienam Kauno mafijos krikštatėvių Andriui Jankevičiui-Pšidzei? Jis ilgai buvo minimas tarp ieškomiausių, o paskui tylutėliai grįžo į Kauną ir... išnyko iš sąrašo. Policijai šis Daktarų grupuotės smegenų centru vadintas veikėjas staiga tapo nebereikalingas.

Gal nebereikalingi taps ir stambiausios kokaino kontrabandos, kai narkotikai buvo maišomi su anglimis, vežėjai. Jų kol kas taip pat nėra ieškomiausių žmonių sąraše.

Dėl įtartino policininkų užmaršumo ieškomiausių nusikaltėlių gretose atsivėrusios spragos badyte bado akis. Trūksta sąraše tikrų žvaigždžių, išskriejusių tyliai žibėti į svečias šalis.

Gal todėl, kad nelabai stengiamasi jų ieškoti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.