Prieš žūtį Kaune – kivirčas Klaipėdoje

Prieš mėnesį nuo kulkų kritusio kauniečio Deimanto Bugavičiaus žudikų ieškoma ir Klaipėdoje. Kriminalistai gavo patikimų žinių, kad prieš pat mirtį šis su Agurkinių gauja sietas vyras buvo įsivėlęs į rimtą konfliktą su uostamiesčio nusikaltėliais.

Montažas.
Montažas.
Prieš mėnesį į pasalą Kaune patekusio D.Bugavičiaus žudikai dar nesurasti.
Prieš mėnesį į pasalą Kaune patekusio D.Bugavičiaus žudikai dar nesurasti.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Dec 10, 2015, 6:51 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:15 AM

Lapkričio 7-osios naktį nusikaltėliai 27 metų D.Bugavičių užklupo sėdintį automobilyje „Mercedes-Benz S320“ netoli jo namų Šėtos gatvėje Kaune, rašo „Lietuvos rytas“.

Kaunietis atvyko kartu su grupės „Naujos pupytės“ nare 28 metų Vita Jakutiene, tačiau apie 10 šūvių paleidę nusikaltėliai į moterį nesitaikė. Juos domino tik D.Bugavičius.

Vėliau žudikai nuvyko į netoliese esančią Vėtrungės gatvę ir sudegino prieš pusmetį Prancūzijoje pavogtą automobilį „Renault Megane“.

Susikibo su klaipėdiečiais

Kriminalistai išsiaiškino, kad D.Bugavičius, pravarde Deima, palaikė ryšius su įvairių nusikalstamų grupuočių nariais.

Liudininkai patvirtino prie jo namų dažnai matydavę naktimis atvykstančius jaunuolius. Kažkokie reikalai kaunietį siejo ir su Klaipėdos nusikaltėliais.

Likus kelioms savaitėms iki mirtinų šūvių kaunietis esą su jais įsivėlė į rimtą konfliktą. Neapsieita be jėgos panaudojimo.

Klaipėdos banditai skundėsi, kad atvykę kauniečiai porą jų bičiulių įkišo į automobilio bagažinę ir nuvežė į Kauną.

Surengė keršto akciją?

Gerokai aptalžyti belaisviai buvo paleisti ir grįžo namo.

„Gali būti, kad klaipėdiečiai surengė keršto akciją“, – pasakojo tyrimui artimas šaltinis. Jo žiniomis, vyrams susitarti taip ir nepavyko. Ši tyrimo kryptis po D.Bugavičiaus nužudymo buvo viena pagrindinių, tačiau sučiupti įtariamųjų kol kas nepavyko.

Šią versiją sustiprino žudikų paliktas ir sudegintas Prancūzijoje pavogtas automobilis. Šioje šalyje itin patikimų ryšių nuo senų laikų turi Tauragės banditai, kurie artimai bendrauja su Klaipėdos nusikaltėliais.

Nuo užpuolikų saugojo Agurką

Dukart teistas D.Bugavičius priklausė Kauno Kukiukų gaujai, kuri šliejosi prie įtakingesnės Agurkinių grupuotės. Jis kurį laiką buvo miesto nusikaltėlių vadeivos Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, asmens sargybinis.

Šiuo metu Agurkas ir jo bendražygiai teisiami už gausybę šiurpių nusikaltimų.

2008 metais D.Bugavičius ir Kauno mafijos veterano Algirdo Žemaičio, pravarde Kukas, sūnus Mindaugas Žemaitis, pravarde Kukiukas, buvo pripažinti kaltais savavaldžiavimo byloje, bet kalėjime atsidūrė tik Kukiukas. Jie reikalavo pinigų iš automobilio meistro už tariamą darbo broką.

2011 metų gruodį D.Bugavičius buvo nuteistas kalėti 3 metus už reketą. Grįžęs į laisvę jis įsikūrė prabangiame nuomojamame kotedže Šėtos gatvėje, nusipirko automobilį „Mercedes-Benz“.

Ir sutuoktinis, ir draugas – susitepę

* D.Bugavičiaus ir „pupytės“ V.Jakutienės (nuotr.) draugystė užsimezgė maždaug prieš pusmetį – Vilniuje gyvenančią moterį vis dažniau buvo galima išvysti Kaune.

* V.Jakutienė pastaruoju metu jau negyveno su savo vyru Justu Jakučiu, kuris siejamas su Vilniuje veikusiu Lapinų nusikalstamu susivienijimu.

* J.Jakutis ir jo bendrininkai yra kaltinami dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo. Pas atlikėjos sutuoktinį rastas ginklas ir maždaug pusė kilogramo aukštos kokybės kokaino.

* Per kitas kratas pas Lapinų gaujos narius aptikta 2 kilogramai hašišo, 3,5 kilogramo amfetamino, taip pat kokaino. J.Jakutis į laisvę už užstatą buvo paleistas tik šiemet vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.