Neišgujo sugyventinės iš savo namų – iškeliavo į kapines

29 metų moteris kaltinama nužudžiusi savo sugyventinį. Mirusiojo brolis ir sesuo tikina, kad ji seniai žadėjo tai padaryti, jau buvo vyrą nuplikiusi karštu vandeniu, o šis moters vis pasigailėdavo.

I.Proberkaitė kaltinama R.Baltučio nužudymu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
I.Proberkaitė kaltinama R.Baltučio nužudymu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Artimųjų teigimu, R.Baltutis seniai norėjo atsikratyti sugyventinės I.Proberkaitės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Artimųjų teigimu, R.Baltutis seniai norėjo atsikratyti sugyventinės I.Proberkaitės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

2015-12-11 13:19, atnaujinta 2017-09-30 01:07

Nužudymo baudžiamo byla nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Tragedija Šilutėje nutiko šiemet rugsėjo pabaigoje, naktį į 25-ąją.

Apie ketvirtą valandą ryto 29 metų Inga Proberkaitė į bendrabučio kambario kaimyną Algį Mauricą kreipėsi pagalbos: „Rimui blogai, padėk“.

Tas nuėjęs į poros kambarį 47 metų Rimantą Baltutį užkėlė ant lovos ir iškvietė greitąją pagalbą. Medikams teliko konstatuoti vyro mirtį.

Kaimyno teigimu, nuo 23 iki 3-os valandos iš jų kambario sklido triukšmas – pora barėsi, girdėjosi bildesiai. I.Proberkaitė jam atėjus sakiusi, kad R.Baltutis nugriuvo ir ėmė trūkčioti.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad žmogus mirė dėl pakaušio lūžio.

R.Baltučio artimieji dėl netekties kaltina tik I.Proberkaitę ir apgailestauja, kad Rimantas buvo pernelyg atlaidus ir neišgujo jos iš savo namų.

Algirdas Baltutis teisme tikino, kad brolis dažnai jį kviesdavo į pagalbą, kai reikėdavo apginti nuo šios moters.

„Ji seniai sakė: nužudysiu, man kalėjime bus geriau. Pykdavo ant brolio, kad šis nuo jos slepia maistą, cigaretes, pinigus pas mane laikydavo. Ji glaudėsi pas Rimą bendrabutyje, už nieką nemokėjo, visokias kompanijas vesdavosi, kai jo nebūdavo, buvo pinigus nuo jo kortelės nuėmusi. Kai grįždavome po darbo eidavome namo, brolis ne kartą sakė: einu į pragarą. Pats mačiau, kaip Inga nei iš šio, nei iš to šoko Rimui į atlapus, tiesiog provokavo pakelti ranką.

Tokiais atvejais, ji kviesdavo policiją, brolį išveždavo neva dėl smurto artimoje aplinkoje, o ji porą dienų galėdavo karaliauti jo bute. Abu susipažino gal prieš dešimt metų dirbdami Šilutės baldų fabrike, bet ją iš ten greitai išmetė už girtavimą. Brolis ten dirbo iki mirties, bet ja niekaip negalėjo atsikratyti, gal ko bijojo“, – svarstė A.Batutis.

Jis prisiminė atvejį, kai brolį sugyventinė buvo nuplikiusi karštu vandeniu. Tuomet pats jį į ligoninę nuvežė, bet brolis daktarams prašė nieko nesakyti, esą pats netyčia apsipylė. Esą ir subadytas peiliu ne kartą buvo – matėsi žymės ant šlaunies ir nugaros.

Artimieji taip pat pasakojo, neva I.Proberkaitė pastaraisiais metais du kartus laukėsi kūdikio, bet paskui pilvas staiga dingdavo. Jie svarstė, gal tuos vaikus ji ligoninėje palikdavo, gal svetimi juos įvaikino. Esą ir brolis ne kartą prasitarė, kad Inga jam neištikima.

Jie nesupranta, kodėl brolis šitiek metų kentėjo, nors puikiai suprato, kad Ingai tereikia stogo virš galvos ir pinigų alkoholiui. Ji jokio būsto neturėjo jau daug metų niekur nedirbo.

I.Proberkaitė tikina, kad vyras ją skriausdavo, ne kartą sumušė.

Iš tikrųjų, trys smurto artimoje aplinkoje atvejai yra užregistruoti policijoje, R.Baltutis už tai du kartus buvo nuteistas.

Mirusiojo motina teisme dalyvauti negali – po tragedijos jai labai pablogėjo sveikata. Moteris teismui pateikė 31 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos ieškinį.

Šešis kartus jau teista I.Proberkaitė dienas leidžia už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.