Panevėžyje nuteisti policininkams į atlapus kibę jaunuoliai

Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 32-18 amžiaus jaunuoliams dėl viešosios tvarkos pažeidimo šventės metu Ramygaloje. Jaunuoliams teismas skyrė laisvės atėmimo ir laisvės apribojimo bausmes.

Panevėžyje nuteisti policininkams į atlapus kibę jaunuoliai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Panevėžyje nuteisti policininkams į atlapus kibę jaunuoliai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 2:14 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:38 AM

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, bylos nagrinėjimo metu, teismas nustatė, kad 2014 metų birželio 23 dieną, apie 2 val. 50 min. po miestelio šventės, prie miestelio parduotuvės, atvykus policijos pareigūnams ir jiems vykdant savo tiesiogines funkcijas, t.y. aiškinantis svetimo turto sugadinimo aplinkybes, M.J. ir M.A. kurstydami savo draugus pradėjo žodžiais užgaulioti policijos pareigūnus.

Prie iniciatorių prisijungė ir kiti kaltinamieji. Sukeltų muštynių metu jaunuoliai ne tik sutrikdė policininkų sveikatą, bet ir sugadino svetimą turtą – Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato tarnybinį automobilį.

Visų kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė pripažinta tai, kad nusikalstamą veiką padarė bendrininkų grupe.

Skirdamas bausmę kaltinamiesiems M.A. ir M.J., teismas atsižvelgė į tai, kad jie praeityje buvo teisti, teistumai neišnykę, buvo nusikalstamos veikos padarymo iniciatoriai, abu dirbantys, darbovietėse charakterizuojami teigiamai. Teismas jiems skyrė laisvės atėmimo bausmes 1 metams ir 6 mėnesiams. M.J. laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas 1 metams 6 mėn., M.A. bausmės vykdymas atidėtas 1 metams.

Skirdamas bausmę kaltinamiesiems A.R., M.M. ir M.A., teismas atsižvelgė į tai, kad jie yra praeityje neteisti, charakterizuojami teigiamai, dirba, mokosi, užsiima sportine veikla, M.A. nusikalstamą veiką padarė būdamas nepilnametis, prisipažino padarę nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, atsiprašė nukentėjusiųjų.

Teismas A.R. skyrė laisvės apribojimo bausmę 12 mėn., įpareigojo dirbti arba būti registruotam darbo biržoje ir nebendrauti su M.A. ir M.J. M.M. teismas skyrė laisvės apribojimo bausmę 6 mėn. ir taip pat įpareigojo dirbti arba būti registruotam darbo biržoje ir nebendrauti su M.A. ir M.J.

M.A. teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir bylą jo atžvilgiu nutraukė, bet skyrė auklėjamojo poveikio priemonę – elgesio apribojimą dešimčiai mėn., įpareigojant tęsti mokslą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.