Sekso skandalo mokykloje byla: liudyti pakviestas paauglio tėvas

Kauno apylinkės teisme penktadienį tęsiamas baudžiamosios bylos, kurioje už seksą su 14-mečiu mokiniu teisiama 39 metų mokytoja Daiva L., svarstymas. Į apklausą pakviestas paauglio tėvas. Nagrinėjimas vyksta uždaruose posėdžiuose.

Kauno pedagogei Daivai L. (viduryje) iškelta byla už seksą su paaugliu. Kauno apylinkės teisme penktadienį buvo tęsiamas bylos svarstymas.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno pedagogei Daivai L. (viduryje) iškelta byla už seksą su paaugliu. Kauno apylinkės teisme penktadienį buvo tęsiamas bylos svarstymas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 8:48 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:58 AM

Praėjusią savaitę teisme buvo apklausta vaikų psichologė, bendravusi su moksleiviu, kuris tėvų prašomas papasakojo teisėsaugai apie savo artimus ryšius su lietuvių kalbos mokytoja. Šiek tiek anksčiau parodymus davė Kauno katalikiškos mokyklos, kurioje įvyko skandalas, direktorius ir vaikino klasės auklėtoja.

Aistros apimti pedagogė ir 14-metis likdavo klasėje po pamokų – jųdviejų romanas užsimezgė 2014 metų pavasarį. Nukentėjusiuoju pripažintam moksleiviui dabar 15 metų.

Paslaptis išaiškėjo tėvams susidomėjus uždaro būdo sūnaus pomėgiu valandų valandas kažkam rašyti SMS žinutes.

Perskaitę jas šeimos nariai nustėro – geismo apimtas vaikinas intymius tekstus rašė savo mokytojai, o ji atsakydavo.

Iš viso jie vienas kitam parašė apie 100 žinučių – dalis jų buvo seksualinio pobūdžio.

Pedagogės tvirtinimu, ji sutiko leistis į flirtą, nes ją įsimylėjęs mokinys pagrasino nusižudyti. Tačiau sekso tarp jų esą nebuvo.

Tėvų prispirtas moksleivis iš pradžių maldavo jokių žygių prieš mokytoją nesiimti, bet paskui nuvyko su jais pas pareigūnus.

Teisėsauga iškėlė Daivai L. baudžiamąją bylą už aistros tenkinimą pažeidžiant jaunesnio nei 16 metų asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Moksleivio tvirtinimu, mokytoja su juo ne tik flirtavo, bet ir mylėjosi. Viena paskutinių jųdviejų žinučių buvo tokia: „Viską baigiame ir laikome tai paslaptimi.“

Tačiau paauglio motina ir tėvas tvirtino, jog jų sūnus patyrė didelę psichologinę traumą, ir pareikalavo priteisti iš pedagogės 4,3 tūkst. eurų.

Mokytojai gresia iki 5 nelaisvės, tačiau jei ji būtų pripažinta kalta, teismas greičiausiai skirtų baudą ar kitokią švelnesnę bausmę nei laisvės atėmimas, nes anksčiau ji nebuvo teista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.