Į Lietuvą neteisėtai patekę čečėnai grąžinti Baltarusijai

Pasieniečiai Vilniaus rajone sulaikė keturis čečėnus, kurie bandė į Lietuvą nelegaliai patekti iš Baltarusijos. Tą pačią dieną Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai nelegalius migrantus grąžino kaimyninei valstybei.

Į Lietuvą neteisėtai patekę čečėnai grąžinti Baltarusijai.<br>VSAT nuotr.
Į Lietuvą neteisėtai patekę čečėnai grąžinti Baltarusijai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 10:59 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:26 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi sienos su Baltarusija stebėjimo sistema, ties Vilniaus rajono Medininkų kaimu užfiksavo grupę asmenų. VSAT pareigūnų stebimi keturi vyrai neleistinoje vietoje peržengė valstybės sieną iš Baltarusijos ir patraukė į Lietuvos gilumą.

Pažeidėjus miškingoje vietovėje už puskilometrio nuo sienos sulaikė operatyviai į vietą atvykęs Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Jų amžius – nuo 20 iki 30 metų. Atėjūnų pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumento savininkui legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Sekmadienį po apklausos ir tokiais atvejais būtinų formalumų Vilniaus rinktinės pasieniečiai visus keturis pažeidėjus grąžino Baltarusijos Smurgainių pasienio grupės pareigūnams. Nelegalūs migrantai baltarusiams buvo perduoti per Medininkų kontrolės punktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.