Sulaikytas vagis, iš vilniečio namų pavogęs kovinį ginklą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnais Vilniaus rajone sulaikė vilnietį (gimusį 1986 m.), įtariamą vagystėmis iš gyvenamųjų namų ir butų.

Sulaikytas vagis, iš vilniečio namų pavogęs kovinį ginklą .<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Sulaikytas vagis, iš vilniečio namų pavogęs kovinį ginklą .<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:07 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, penktadienį apie 17 val. Vilniaus policija gavo pranešimą, kad dienos metu, išlaužus lango rėmą, buvo įsibrauta į namą Nugalėtojų g. Pareiškėjas informavo, kad vagystės metu buvo pagrobti ne tik pinigai, kompiuteris ir kiti daiktai, bet ir savigynai išduotas kovinis pistoletas „Walther“ su šoviniais.

Sostinės kriminalinės policijos pareigūnai jau po valandos viename Vilniaus r., Juodšilių seniūnijos, namų sulaikė anksčiau ne kartą teistą įtariamąjį. Šiam vyrui sulaikymas buvo labai netikėtas, todėl teko prisipažinti, padarius vagystę iš namo ir parodyti, kur paslėptas ginklas.

Pistoletą „Walther“ įtariamasis tuoj pat po nusikaltimo paslėpė Pavilnyje. Ginklas su šoviniais ir dalis kitų nusikaltimo metu pagrobtų daiktų buvo surasta ir vėliau grąžinta teisėtam savininkui.

Įtariamasis izoliuotas nuo visuomenės – jam sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas pritaikė griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą 2 mėnesiams.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams šis vyras gerai žinomas kaip vagis, „dirbantis“ vienas. 2010 m. jis buvo sulaikytas dėl vagysčių iš butų ir nuteistas laisvės atėmimo bausme. Artimiausiu metu jam bus pareikšti įtarimai dėl Antakalnyje padarytų vagysčių iš butų.

Be to, pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šaunamojo ginklo pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, o už vagystę, padarytą įsibraunant į patalpą – baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.