Atversta trijų girtų jaunuolių žiauriai nužudyto taksisto byla

Klaipėdoje atversta taksi vairuotojo žvėriško nužudymo byla. Žiauriu nusikaltimu kaltinami trys jaunuoliai apieškoję vyro kišenes aptiko tik trisdešimt eurų. Pasigviešusi automobilį girta kompanija rėžėsi į medį – mašina betinka metalo laužui.

Nužudymu kaltinami jaunuoliai slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nužudymu kaltinami jaunuoliai slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 15, 2015, 10:11 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:38 AM

Tragedija Plungės rajone nutiko šiemet birželio 17-ąją Plungės rajone.

Susidoroję su taksi vairuotoju trys jaunuoliai laisve džiaugėsi neilgai – praėjus trims paroms po nusikaltimo jie buvo sukaustyti antrankiais.

Į kaltinamųjų suolą sėdo devyniolikmetis Vilius Uznys, 22 metų Julius Gečas ir 21 metų Vytautas Jogminas.

Sumaitotas automobilis buvo rastas kitos dienos paryčiais, o nužudyto taksisto 58 metų Kazio Benesevičiaus kūnas tik po kelių dienų.

Plungės pakraštyje esančią Prūsalių gyvenvietę sukrėtė kraupi žinia.

Paskutinę gyvenimo dieną K.Benesevičius nuvyko į Plungę pas savo darbdavius ir paprašė duoti automobilį.

Jos bendrasavininkė savininkė Danguolė Stelingienė Klaipėdos apygardos teisme pasakojo, kad K.Benesevčius buvo geras žmogus, tačiau turėjo bėdų dėl alkoholio. Darbo metu alkoholio jis niekada nevartojo. O tąkart jis darbe po poros mėnesių: turėjo nedarbingumo pažymėjimą, o paskui prisidėjo įprastos bėdos.

„Tuomet jam atskaitėme moralą, kad taip dirbti negalima. Jis sutiko parašyti pareiškimą išeiti iš darbo, bet dar paprašė paskutinį kartą duoti mašiną, sakė, turi kažkokių reikalų. Daviau jam savo asmeninę „Audi 100“. Pažadėjo grįžti po kelių valandų, bet taip ir nepasirodė, į telefono skambučius neatsiliepė, į radijo ryšį nereagavo. Kitą dieną radome į medį atsirenkusią mašiną. Tądien ja buvo nuvažiuota apie du šimtus kilometrų“, – pasakojo D.Stelingienė.

Iš pradžių manyta, kad taksistas padarė avariją ir išsigandęs pabėgo iš įvykio vietos. Tad automobilis buvo atiduotas savininkui.

Ant vairuotojo sėdynės radęs kraujo dėmių, jis skambino greitajai pagalbai, bet paaiškėjo, kad į avarijos vietą medikų niekas nekvietė.

Tuomet ėmė aiškėti baisūs dalykai.

Baimės jau buvo apimta iš darbo grįžtančio tėvo nesulaukusi dukra. Ji jau aštuonerius metus gyveno viename bute su juo po tėvų skyrybų.

„Iki šiol negaliu patikėti tuo, kas nutiko, – braukdama ašaras teisme kalbėjo 24 metų Asta Benesevičiūtė. – Dieną mes tris kartus kalbėjome, sakė, viskas gerai, dirbs iki ryto, o vėliau nebeatsiliepė. Birželio 20 d. kreipiausi į policiją dėl jo dingimo, o kitą dieną pareigūnai pranešė, kad tėtis – nužudytas“.

Atidžiau apžiūrėjus taksi automobilį pareigūnams nekilo abejonių, kad vairuotojas nužudytas – kraujo dėmės ant galinės sėdynės, o ją dengęs sukruvintas apklotas įmestas į bagažinę. Nuplėštas radijo stoties ragelis, nebeliko taksi plafono.

Užmuštas vyras rastas Plungės rajone, Alksnėnų kaimo pievose, šalia kelio Šiauliai–Palanga.

Kaltinamajame akte teigiama, kad žmogus buvo mušamas, spardomas ir smaugiamas. Paskui ištrauktas iš automobilio, užnėrus diržą ant kaklo, nuvilktas į pamiškę ir paliktas. Čia jis ir mirė nuo daugybinių sužalojimų ir uždusimo.

Į teismą atvežti jaunuoliai aiškino, kad procesui nėra pasiruošę – mat manė, kad čia gabenami tik pratęsti suėmimo sankciją. Todėl iš pradžių apklausti liudytojai.

V.Uznys savo kaltę pripažįsta visiškai. Kiti du kaltinamieji – iš dalies.

Nužudyto taksisto vaikai – sūnus ir dukra – pareikė teismui neturtinės žalos ieškinius – po 30 tūkst. eurų.

1500 eurų ieškinį už sumaitotą automobilį pateikė ir D.Stelingienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.