Agurkinių lyderiui teisme teko aiškintis dėl morkų

Agurkinių gaujos lyderis Saulius Velečka Lukiškių kalėjimo parduotuvėje perka tik po pusę kilogramo morkų ir jas greitai suvalgo. Teisme jis įrodinėjo, kad neprikaupė pilno kibiro daržovių ir tarp jų nieko neslėpė.

S.Velečka teisme aiškino, kad daržovių kibire rastas telefonas – ne jo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Velečka teisme aiškino, kad daržovių kibire rastas telefonas – ne jo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Velečka teisme aiškino, kad daržovių kibire rastas telefonas – ne jo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Velečka teisme aiškino, kad daržovių kibire rastas telefonas – ne jo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 16, 2015, 7:37 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 4:27 AM

„Kieno telefonas buvo daržovių kibire?“ – bylos esmę vienu sakiniu apibūdino Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) teisėjų kolegija, gavusi Agurkinių grupuotės lyderio Sauliaus Velečkos skundą.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje teismo nuosprendžio laukiantis 42 metų S.Velečka, pravarde Agurkas, teismui skundėsi dėl to, jog telefoną tarp daržovių radę prižiūrėtojai net nebandė aiškintis, nei kieno kibiras, nei kieno morkos.

Kibire tarp morkų ir svogūnų telefoną radę Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo darbuotojai nusprendė, kad jis priklauso S.Velečkai, ir dešimčiai parų jį išsiuntė į baudos izoliatorių.

Šią nuobaudą teismui apskundęs Agurkinių lyderis tikino, jog ne jo morkos, ne jo ir telefonas. Jis tvirtino už grotų neturintis ir kibiro.

Kai Lukiškių tardymo izoliatoriaus kameroje buvo atliekama krata, su S.Velečka gyveno dar vienas vyras.

S.Velečka teigė, jog į tą kamerą buvo perkeltas tiktai prieš kelias dienas: „Kai mane perkėlė, pamačiau kibirą su daržovėmis ir prižiūrėtojo paklausiau, kas paliko morkas. Aš jokių svetimų daiktų neimu.“

Norėdamas įrodyti, kad neturėjo tiek morkų, vyras pareikalavo jo prekių sąrašo iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo parduotuvės.

„Aš perku po pusę kilogramo morkų. Tas kelias morkas suvalgau per tris keturias dienas. Kameroje jų nelaikau, nes greitai sugestų“, – apie savo kasdienybę pasakojo S.Velečka.

Kalėjimo administracijos darbuotojams jis priekaištavo dėl to, kad kameroje radę telefoną jie nepatikrino, kam buvo skambinta ir kokios žinutės siųstos.

„Lukiškėse tvarka paprasta – pasirenkamas žmogus, panašus į tokį, kuris gali turėti telefoną, ir nusprendžiama, kad draudžiamas daiktas yra jo“, – teismui aiškino S.Velečkos advokatas Kristupas Ašmys.

Advokatas neslėpė, jog S.Velečka kalinimo įstaigoje yra turėjęs ir daugiau nuobaudų.

Ar jis tikrai slėpė telefoną tarp svetimų morkų, teismas nuspręs Kūčių išvakarėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?