Medikas nuo paciento gynėsi pistoletu

Panevėžio odontologijos poliklinikos direktoriui Karoliui Valantinui teko darbo vietoje išsitraukti pistoletą. Tai jis padarė, kai pacientas išsitraukė peilį.

Po išpuolio į Panevėžio odontologijos polikliniką buvo iškviesti policininkai, tačiau įtariamasis spėjo pasprukti.<br>A.Švelnos nuotr.
Po išpuolio į Panevėžio odontologijos polikliniką buvo iškviesti policininkai, tačiau įtariamasis spėjo pasprukti.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

Dec 17, 2015, 5:55 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 10:56 PM

Pirmadienį iš ryto į Panevėžio odontologijos poliklinikos, esančios Ramygalos gatvėje, direktoriaus kabinetą trečiame aukšte atėjęs 51 metų vyriškis ėmė reikšti pretenzijas dėl anksčiau suteiktų esą nekokybiškų paslaugų.

34 metų K.Valantinas sakė, kad gydymas buvęs sudėtingas, pacientui siūlyta dėl danties rovimo kreiptis į ligoninę.

Vėliau vyriškis ėmė piktintis, kad išrovę dantį medikai sugadino šalia esantį. Jam taip pat nepatiko tvarka poliklinikoje, kad reikia siuntimo pas specialistus, ir panašiai.

K.Valantinas tvirtino panašių priekaištų iš šio paciento sulaukiantis beveik kasmet. Juos išnagrinėję medikai jokių pažeidimų nenustato.

Panevėžiečiui buvo nusiųstas atsakymas dėl pretenzijų. Taip pat buvo priminta, kad, jei nesutinka su medikų išvadomis, gali bet kada kreiptis į žalos nustatymo komisiją, nuspręsiančią, kas teisus.

Pas direktorių atėjęs panevėžietis rodė iš poliklinikos gautą raštą ir toliau žėrė priekaištus, tačiau tai darė ramiai, nešaukė.

Vyriškis iš pažiūros atrodė blaivus, tačiau K.Valantinui pasirodė keista, kad pokalbio metu jis visą laiką laikė rankas nedideliame kelioniniame krepšyje.

Staiga atvykėlis iš jo išsitraukė nemažą peilį su makštimi.

Apnuoginęs geležtę vyriškis ėmė juo mosuoti.

Direktoriui įstrigo panevėžiečio žodžiai, kad „toks daiktas turėtų atsirasti jo pilve“. Agresyvus vyriškis stovėjo per du metrus nuo K.Valantino stalo – nebuvo aišku, ką jis toliau darys.

Direktorius spėjo iš rankinės išsitraukti savigynai prieš keletą metų įsigytą pistoletą.

Paliepęs grasintojui nesiartinti jis pasakė, kad dėl grasinimų kreipsis į policiją.

Išeidamas iš kabineto vyriškis dar mestelėjo, kad visada ne grasina, o padaro tai, ką pažada.

Panevėžio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Įtariamojo ieškoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.