Teismas negrąžino į darbą atleisto VRM centro „Pušynas“ vadovo

Teismas atmetė atleisto Vidaus

„Pušynas“ raginamas nutraukti 2015 metais sudarytas sutartis ir informuoti apie savo veiksmus VPT.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
„Pušynas“ raginamas nutraukti 2015 metais sudarytas sutartis ir informuoti apie savo veiksmus VPT.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 5:50 PM

Vidaus reikalų ministras įsakymą dėl tuo metu sirgusio V.Nesteckį atleidimo pasirašė balandį. Jis atleistas dėl galbūt įstatymams prieštaraujančių pirkimų, neefektyvios centro veiklos.

Palangos miesto apylinkės teismas šią savaitę nusprendė netenkinti A.Nesteckio prašymo, kuriuo jis siekė, kad teismas pripažintų neteisėtu jo atšaukimą iš darbo „Pušyne“ ir grąžintų jį į pareigas bei priteistų vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką bei 4 tūkst. eurų neturtinę žalą.

„Ieškinys yra atmestas“, – BNS penktadienį sakė teismo atstovė Ieva Kutkaitienė.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) anksčiau šią savaitę pranešė nustačiusi, kad „Pušynas“ per 2013 – 2015 metus 73 kartus nesilaikė Viešųjų pirkimų įstatymo. Tarnyba teigia, kad 2013 metais nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų buvo sudaryta 30 sutarčių, 2014 metais – 23 sutartys, 2015 metais – 20 sutarčių. Minimu laikotarpiu „Pušynas“ pirko automobilį reabilitacijos skyriui, užsisakinėjo archyvinių dokumentų tvarkymo, patalpų remonto paslaugas, katilinės rekonstrukcijos darbus. Bendra patikrintų pirkimų vertė yra 487 937 eurų.

„Visi minėti pirkimai vykdyti nesivadovaujant pačios perkančiosios organizacijos supaprastintomis taisyklėmis ir pažeidžiant VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus“, – rašoma pranešime.

„Pušynas“ raginamas nutraukti 2015 metais sudarytas sutartis ir informuoti apie savo veiksmus VPT. Atsižvelgdama į tai, kad 2013 ir 2014 metais „ Pušyno“ pasirašytos sutartys jau įvykdytos, VPT apsiriboja pirkimo vertinimu ir viešu išvados paskelbimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.