L. Stankūnaitės klausimas policijai: „Kodėl buvote kurti?“

Kodėl pokalbių Laimutės ir Vytauto Kedžių name Garliavoje klausęsi policijos pareigūnai nekreipė dėmesio į artimųjų tvirkinamą mergaitę? Tai išsiaiškinti prokurorų prašo Laimutė Stankūnaitė. Kalbos apie nuogus vyrus, lytinį aktą, grasinimai mažametei. Tai L. ir V.Kedžius bei jų kaimynę Olgą Girdauskienę atvedė į teisiamųjų suolą.

Tapatybę pakeitusi ir užsienyje gyvenanti L.Stankūnaitė nepamiršo skriaudų.<br>Archyvo nuotr.
Tapatybę pakeitusi ir užsienyje gyvenanti L.Stankūnaitė nepamiršo skriaudų.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 21, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:50 AM

Kauno apylinkės teismas jau pradėjo nagrinėti šių trijų asmenų, įtariamų vaiko tvirkinimu, bylą. Tačiau joje klausimų vis dar daugiau nei atsakymų.

L.Stankūnaitė ir jos advokatai jau išsiuntė prašymą atlikti tyrimą ir nustatyti, kas iš savo tiesiogines pareigas atlikusių pareigūnų liko kurčias mergaitės ašaroms ir nesiėmė jokių priemonių, kad vaiką būtų galima anksčiau išvaduoti iš ją sekso subtilybių mokančių artimųjų namų.

Klausymosi įranga Kedžių namuose slapta buvo sumontuota 2009 metų spalio 5 dieną po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Pareigūnai tikėjosi, kad D.Kedžio artimieji prasitars, kur slapstosi dviem nužudymais įtariamas Drąsius Kedys, bet to neišgirdo. 2010 metų balandžio 17 dieną ant Kauno marių kranto radus D.Kedžio lavoną, įrašai tapo niekam neįdomūs.

Aparatūrą Kedžių namuose pareigūnams pavyko išmontuoti tiktai 2012 metų gegužės 17 dieną, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas mergaitę grąžinti jos motinai.

Beveik tokiu pat metu susidomėta ir Kedžių namuose įrašytais pokalbiais. Jie perklausyti prieš atiduodant D.Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą teismui, kai tyrėjams reikėjo sudėlioti visus taškus.

Įrašų buvo daugybė, daugelis – šeimos pokalbiai. Tačiau tarp tų buitinių pašnekesių tyrėja aptiko ir tokių, kurie neleido abejoti – L.Stankūnaitės duktė sekso pamokas gavo iš žmonių, kurie viešai deklaravo ginantys ją nuo pedofilų klano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.