D. Gineikaitės skandalas atveria vis skaudesnius pūlinius

Aiškėja, kas iš Kauno klinikinės ligoninės (KKL) personalo šeštadienį bendravo su avariją sukėlusia Nacionalinės žemės tarnybos direktore Daiva Gineikaite ir galimai padėjo jai nuslėpti girtumą.

Medikų apklausa gali dar labiau įklampinti Nacionalinės žemės tarnybos vadovę D.Gineikaitę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Medikų apklausa gali dar labiau įklampinti Nacionalinės žemės tarnybos vadovę D.Gineikaitę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:25 PM

Byloje dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apklausė gydytoją Artūrą Šulnių, laikinai einantį KKL Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėjo pareigas, taip pat D.Gineikaitės kraujo paėmusią medicinos seserį.

Naujienų portalo lrytas.lt paklaustas, ar KKL direktoriaus pavaduotojas Kastytis Grigonis neliepė jam apkeisti kraujo mėginių, A.Šulnius tiesaus atsakymo vengė: „Parodymus daviau, bet pasižadėjau nieko nepasakoti.“

Medikas neneigė, kad STT išklojo visą tiesą apie jį įkalbėjusį veltis į nusikaltimą asmenį.

Pirminiais duomenimis, medicinos ekspertai ištyrė du kraujo mėginius. Viename jų yra alkoholio, kitame – ne. Aiškinamąsi, ar antrame mėginyje esantis kraujas yra D.Ginekaitės. 

STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas trečiadienio rytą neatmetė, kad šiomis dienomis bus apklausta ir daugiau Kauno klinikinėje ligoninėje dirbančių medikų. Po pietų jo prognozė pasitvirtino – K.Grigonis buvo apklaustas specialiuoju liudytoju. 

„Asmeniškai D.Gineikaitės aš nepažįstu. Labai ačiū už pokalbį, viso geriausio“, – pareiškė Seimo nario Kazio Starkevičiaus sūnėnas K.Grigonis, išgirdęs klausimą apie galimą jo rolę apkeičiant kraujo mėginius ar kitaip bandant nuslėpti NŽT vadovės girtumo faktą. 

Per KKL atstovą spaudai Saulių Tvirbutą jis perdavė šiuos žodžius: „Jokio spaudimo aš nedariau. Tikiu, kad tyrimas bus objektyvus“. 

Antradienį buvo apklausta pati D.Gineikaitė, po skandalingos avarijos išėjusi nemokamų atostogų.

Valdininkė byloje aip pat yra pripažinta specialiąja liudytoja – tai reiškia, kad jai bet kuriuo metu gali būti pateikti įtarimai.

Šeštadienį D.Gineikaitė, vairuodama visureigį „Nissan Qashqai“, Savanorių prospekte persirikiuodama iš antrosios juostos į trečiąją rėžėsi į tiesiai trečiąja juosta važiuojantį visureigį „Mitsubishi Outlander“.

„Mitsubishi“ vairuotojui Adomui S. susidarė  įspūdis, kad avarijos kaltininkė buvo išgėrusi – D.Gineikaitė svirduliavo, nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Vyriškis nutarė neleisti neblaiviam asmeniui išvengti atsakomybės ir surinko pagalbos numerį.

„Ji išsitraukė saują banknotų po 50 eurų ir siūlė susitarti nekviečiant policijos, bet nusprendžiau pasielgti sąžiningai“, – sakė vairuotojas.

Po avarijos D.Gineikaitė į policijos alkoholio matuoklį pripūtė 1,66 promilės (vidutinis girtumas).

Ji puolė kažkam skambinti – neatmetama, kad ieškojo, kas galėtų padėti užglaistyti karjerai smarkiai pakenkti galintį incidentą.

Aiškėja galimas įvykių po avarijos scenarijus: D.Gineikaitė paskambino vienam aukštas pareigas einančiam medikui, o pastarasis iškart susiekė su K.Grigoniu ir paprašė sutvarkyti reikalą.

Nepaisant skandalingų faktų, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė toliau nesiryžta atleisti iš pareigų jai pavaldžios D.Gineikaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.