Teismas: ir morkos, ir telefonas priklausė Agurkui

Agurkinių gaujos lyderiui Sauliui Velečkai nepavyko įrodyti, kad jo kameroje kibire su morkomis rastas mobilusis telefonas yra ne jo.

Agurkui nepavyko įrodyti, kad morkos, tarp kurių slėptas mobilusis telefonas, priklausė ne jam.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agurkui nepavyko įrodyti, kad morkos, tarp kurių slėptas mobilusis telefonas, priklausė ne jam.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-23 12:14, atnaujinta 2017-09-27 18:34

Trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Agurko pravardę turinčio S.Velečkos skundą dėl Lukiškių kalėjimo administracijos jam skirtos 10 parų drausminės nuobaudos.

Ją S.Velečką gavo dar 2014 metų rugsėjo 19 dieną ir ją atliko, tačiau teisme bandė įrodyti, kad į baudos izoliatorių jis buvo išsiųstas nepagrįstai.

Agurkas teigė, kad jo kameroje kibirą su morkomis paliko prieš jį kalėjęs kalinys, tačiau teismas tokiu S.Velečkos pasakojimu nepatikėjo, nes morkos nebuvo supuvusios, o pats S.Velečka niekam nesiskundė, jog kameroje yra palikti kažkam kitam priklausantys daiktai.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje teismo nuosprendžio laukiantis 42 metų S.Velečka aiškino, kad morkas kalėjimo parduotuvėje perka tik mažais kiekiais ir iškart jas suvalgo, tai esą gali patvirtinti parduotuvės pardavėjos.

„Ne mano morkos, ne mano kibiras ir ne mano telefonas“, – teisme kalbėjo S.Velečka.

Teismas išsiaiškino, kad morkas parduotuvėje S.Velečka pirko likus 15 dienų iki jo kameroje atliktos kratos, todėl per tą laiką morkos negalėjo sugesti, be to, nėra jokių duomenų, kad jas galėjo palikti kitas žmogus, todėl, Vilniaus administracinio teismo nuomone, telefonas priklausė Agurkui ir nuobauda už draudžiamo daikto laikymą jam buvo skirta pagrįstai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti