Vilniaus policija surado pavogtą brangią violončelę

Vilniaus apskrities policijos įstaigos kriminalistai nustatė brangų muzikos instrumentą pavogusį įtariamąjį, o violončelę grąžins jo savininkui.

Vilniaus policija surado pavogtą brangią violončelę.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniaus policija surado pavogtą brangią violončelę.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:07 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, spalio 19 d. į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą policiją kreipėsi asmuo ir pareiškė, kad tą pačią dieną, nuo 19 val. 15 min. iki 19 val. 20 min., iš Didžiojoje gatvėje stovinčio automobilio „Jaguar XJ“ pavogta violončelė su dėklu, dviem strykais ir stygų rinkiniu.

Pareiškėjas nurodė, kad jam padaryta materialinė žala viršija 19 tūkst. eurų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės. Pareigūnai ėmėsi darbo ir po kruopščiai, kryptingai atliktų ikiteisminio tyrimo veiksmų gruodžio 22 d. sulaikė ir uždarė į areštinę Pasvalio rajono gyventoją D.N. (gim. 1990 m.), kuriam tyrėjai pareiškė įtarimus dėl šios vagystės.

Trečiadienį surastas vagies pagrobtas ir paslėptas instrumentas. Artimiausiu metu violončelė su priedais bus grąžinta teisėtam savininkui – Lietuvos kamerinio orkestro violončelininkui.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.