Utenos meras Alvydas Katinas sausį galės grįžti į darbą

Kyšininkavimu įtariamas Utenos

Kyšininkavimu įtariamas Utenos meras Alvydas Katinas po Naujųjų metų galės grįžti į darbą<br>M. Juknevičiūtės nuotr.
Kyšininkavimu įtariamas Utenos meras Alvydas Katinas po Naujųjų metų galės grįžti į darbą<br>M. Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 12:34 AM

A.Katiną dviem mėnesiams nuo pareigų nušalino Panevėžio miesto apylinkės teismas. Nušalinimas baigiasi kitų metų sausio 2 dieną.

„Yra surinkta pakankamai įkalčių, kaip ir nėra dabar tikimybės, kad gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui. Yra nuspręsta neprašyti pratęsti kardomąją priemonę – nušalinimą. Kai baigsis teismo nurodytas laikotarpis, A.Katinas galės grįžti į pareigas. Tam tikri procesiniai veiksmai atlikti, prokuroro nuomone, prašyti pratęsti nušalinimą nėra būtinybės. Tikimasi, kad netrukdys ikiteisminio tyrimo vykdymui“, – BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Utenos meras A.Katinas telefonu BNS sakė, kad su advokatu jau domėjosi, ar bus tęsiamas nušalinimas, tačiau aiškaus atsakymo dar neturėję.

„Ačiū už gerą žinią, jūs labai su geromis žiniomis. Kokį pasirinkimą aš turiu – pravaikštą gausiu, jeigu nepasirodysiu darbe. Taip ir nesupratau, kodėl nušalintas buvau“, – BNS sakė politikas.

Jis sakė laiką, kol buvo nušalintas, praleidęs sodyboje, pareigūnams leidus, buvo išvykęs į Tenerifę, skaitė knygas, apmąstė savo likimą.

A.Katinas sakė nepripažįstantis kaltės dėl pareikštų kaltinimų.

„Mes esam laisva, demokratiška valstybė ir viskas teismuose paaiškės“, – BNS sakė meras.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai siekia išsiaiškinti, ar meras iš vienos akcinės bendrovės vadovo nereikalavo kyšio kito asmens naudai. STT šioje korupcijos byloje įtarimus yra pateikusi A. Katinui, taip pat – iš pareigų pasitraukusiai ministro pirmininko sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei. BNS žiniomis, Utenos meras iš vienos bendrovės įtariamas reikalavęs kyšio D.Žiugždienės naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.