Grasinimus įgyvendino: pranešta, kad užminuoti du klubai

Vėlų ketvirtadienio vakarą, iki Naujųjų metų sutikimo likus mažiau nei valandai, pranešta, kad Vilniuje užminuoti du naktiniai klubai – „Exit“ ir „Pantera“.

Naktinių klubų „Exit“ ir „Pantera“ vadovas Arnoldas Vozbutas naujienų portalui lrytas.lt teigė grasinimų sulaukęs pirmą kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naktinių klubų „Exit“ ir „Pantera“ vadovas Arnoldas Vozbutas naujienų portalui lrytas.lt teigė grasinimų sulaukęs pirmą kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-31 22:22, atnaujinta 2017-04-06 03:47

Į policiją kreipęsis anonimas pranešė, kad sprogmuo klube „Exit“ yra paslėptas muzikinėje aparatūroje. Kurioje vietoje anonimas neva paslėpė sprogmenį „Panteros“ klube, neinformuota. Į klubą „Exit“ išsiųsti trys policijos ekipažai. Šalia naktinio klubo būriuojasi žmonės, tačiau žmonės nėra evakuojami.

Policijos pareigūnai pranešė, kad situacija ir grasintojas žinomas, todėl panikos nekeliama ir klubų lankytojai nebus evakuojami.

Grasinimus įgyvendino

Prieš keletą dienų į Vilniaus ir Kauno apskričių vyriausiuosius policijos komisariatus kreipėsi dviejų naktinių klubų atstovai dėl gautų grasinamo pobūdžio laiškų. Minėti naktiniai klubai sulaukė grasinimų, kuriais reikalaujama sumokėti 5 tūkst. eurų, juos paverčiant virtualia valiuta – bitkoinais, antraip Naujųjų metų naktį policijai bus pranešta apie galimai padėtus sprogmenis tuose klubuose.

Atsiųstoje žinutėje buvo teigiama, kad ramybę galima nusipirkti už kur kas mažesnę sumą nei gresiantys nuotoliai, kai šventimo įkarštyje visi svečiai 2–3 valandoms bus evakuoti. Grasintojai teigė tikintys savo plano sėkme, mat specialiosios tarnybos reaguoja į visus be išimties skambučius apie sprogmenis.

Naktinių klubų „Exit“ ir „Pantera“ vadovas Arnoldas Vozbutas naujienų portalui lrytas.lt teigė grasinimų sulaukęs pirmą kartą.

„Šiandien svečius pasitiksime tikrai saugiai, ėmėmės visų priemonių, padeda policija. Į šiuos grasinimus reaguota rimtai“, – sakė verslininkas.

Į klausimą, ar jam teko girdėti, kad panašūs laiškai pasiekė ir kitų klubų savininkus arba kas nors ryžosi susimokėti už ramybę renginių metu, pašnekovas sakė: „Neteko girdėti, kad ir kiti būtų sulaukę grasinimų. O jei taip buvo, abejoju, kad kas nors mokėjo. Po daug metų ramybės tai buvo naujiena. Spėju, kad tai buvo trumpalaikis suaktyvėjimas, savotiškas patikrinimas, ar visos tarnybos reaguoja. Policija stengiasi reaguoti į situaciją ir tai turėtų numalšinti norą visiems kitiems imtis panašių darbelių.“

Verslininko teigimu, nusikalstamų užmačių turintys asmenys turėtų suprasti, kad nebe tie laikai, kai verslininkai paklusniai mokėjo už „stogą“: „Nebe tie laikai, užtektų vieną kartą susimokėti ir problemų išaugtų labai daug. Niekas tikrai niekam neketina mokėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.