Į Lietuvą atskridęs kubietis Naujuosius sutiks uždarytas

Iš Maskvos į Vilnių ketvirtadienį atskridęs kubietis Naujuosius sutiks uždarytas į Vilniaus oro uosto užkardos laikino sulaikymo patalpą. Jo pasieniečiai neįleido į šalį, nes Kubos pilietis pateikė suklastotą leidimą gyventi Ispanijoje.

Į Lietuvą atskridęs kubietis Naujuosius sutiks uždarytas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į Lietuvą atskridęs kubietis Naujuosius sutiks uždarytas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:24 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį priešpiet VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiai tikrino reisu iš Maskvos atskridusių keleivių dokumentus. Tarp jų buvo ir 46-erių Kubos pilietis, turėjęs tvarkingą savo šalies pasą.

Pasieniečiams jis pateikė ir esą savo vardu išduotą leidimą gyventi Ispanijoje. Šis dokumentas būtų suteikęs kubiečiui teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę.

VSAT pareigūnai nustatė, kad leidimas yra suklastotas. Užsienietis buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Čia pasieniečiai vyrui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą, nes jo leidimas gyventi Ispanijoje – klastotė.

Naujųjų metų kubietis sulauks uždarytas į Vilniaus oro uosto užkardos neįleistų asmenų patalpą. Sausio 1 d. jį pasieniečiai įsodins lėktuvą, iš Vilniaus skrisiantį į Maskvą, ir išsiųs iš Lietuvos.

Lapkritį buvo du panašūs atvejai, kai dėl suklastotų ispaniškų leidimų pasieniečiai irgi neleido į Lietuvą įvažiuoti Kubos piliečiams. Vienas jų taip pat lėktuvu į Vilnių atskrido iš Maskvos.

Dar keturis kubiečius Kenos užkardos pareigūnai išlaipino iš į Lietuvą įvažiavusio tranzitinio traukinio Maskva – Kaliningradas. Visus užsieniečius pasieniečiai išsiuntė iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.