Telšiuose šaudydami fejerverkus nusikaltėliai apvogė butą

Telšių kriminalistai aiškinasi, kas iš jaunos šeimos buto išnešė turto daugiau kaip už 11 tūkstančių eurų. Žurnalistams sekant nusikaltimo pėdsakais, pavyko sužinoti tai, ko net nežino patys pareigūnai – nusikaltėliai aplinkinių dėmesį nukreipė šaudydami fejerverkus.

Telšiuose šaudydami fejerverkus nusikaltėliai apvogė butą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Telšiuose šaudydami fejerverkus nusikaltėliai apvogė butą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 31, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:44 AM

Manoma, kad vagystė įvykdyta šv. Kūčių vakarą. Miesto pakraštyje, aštuonių butų daugiabutyje, gyvenanti telšiškių šeima tą vakarą su vaišėmis išvyko iš namų pas artimuosius, o grįžo po vidurnakčio. Apvogti butą nusikaltėliams palengvino tai, kad nebuvo įrengta signalizacija, be to, šeima neturėjo šuns.

Kaip praneša Telšių policija, gruodžio 25 d., apie 00 val. 20 min., pastebėta, kad išdaužus balkono durų stiklo paketą įsibrauta į pirmame aukšte esantį butą. Pirminiais duomenimis, iš buto dingo trys kompiuteriai, trys vyriški rankiniai laikrodžiai ir pinigai. Padaryta 11 tūkstančių 450 eurų turtinė žala.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė lrytas.lt patikslino, kad vis dėlto iš buto grynųjų pinigų pavogta nebuvo, tik antikvariniai pinigai, kurių vertė dar tikslinama. Tuo tarpu jau žinoma, jog rankiniai vyriški laikrodžiai – garsių firmų, brangūs.

Nukentėjusiųjų kaimynai papasakojo, jog tą vakarą su svečiais sėdėdami prie šv. Kūčių stalo nieko įtartino nepastebėjo. Tačiau už sienos gyvenanti kaimynė tvirtino, jog apie 19-20 valandą nugriaudėjo fejerverkai.

„Dar pagalvojau, koks nenaudėlis šaudo petardas per Kūčių vakarą, juk tai rimties, susikaupimo metas“, – sakė moteris.

Pašnekovė patikino suskaičiavusi maždaug tris fejerverkų salves, o rytą tarp dviejų daugiabučių radusi iššautų petardų likučius.

Sužinojusi apie vagystę kaimynų bute, pašnekovė atviravo supratusi, kodėl tie fejerverkai pokšėjo. Greičiausiai tai vagių darbas, petardomis jie užgožė daužiamo balkono durų stiklą.

Pasak kaimynų, nukentėjusi šeima augina maža vaiką, tad moteris beveik visada būdavo namuose. Akivaizdu, kad butas buvo akylai sekamas, kada per šventes liks tuščias.

Per ilgapirščius didžiulius nuostolius patyrusi moteris buvo nekalbi – patikinusi, kad priešų nei ji, nei vyras neturintys, teigė nenumananti, kieno tai galėtų būti darbas.

Po nusikaltimo daugiabutyje gyventojai nutarė rakinti laiptinės duris, tačiau vagystė per balkoną įrodo, kad, ko gero, nuo nusikaltėlių patikimų apsaugos priemonių nėra.

Ateinantys Naujieji metai taip pat gali atnešti nelaimes – neabejojama, kad šaudant fejerverkams vagys, kaip ir kasmet, šalyje plėš iš anksto nužiūrėtus butus ir namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.