Apspangusio vagies kelnės nusmuko nuo grobio

„Niekada net įsivaizduoti negalėjau, kad pirmąją Naujųjų metų dieną teks patirti tiek išgyvenimų“, – kalbėjo ukmergiškė B.Č., penktadienį tapusi nusikaltimo liudytoja.

Pinigų stokojantys, tačiau alkoholio ištroškę veikėjai nesibodi kone atvirai vogti svaigalus.<br>„123rf.com“ asociatyvi nuotr.
Pinigų stokojantys, tačiau alkoholio ištroškę veikėjai nesibodi kone atvirai vogti svaigalus.<br>„123rf.com“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Jakiūnaitė (vilkmerge.lt)

2016-01-02 13:36, atnaujinta 2017-06-12 01:52

Pusamžė moteris tvirtina iki šiol negalinti atsigauti po susidūrimo su narkomanu, mėginusiu apvogti „IKI Cento“ parduotuvę, įsikūrusią Ukmergės miesto Stoties gatvėje. Lygiai taip pat jaučiasi jos šešiolikmetė dukra: mergina sukrėsta ir įbauginta.

B.Č. pirmosios 2016-ųjų dienos vakarą leido namuose su dviem savo vaikais. Moteris nusprendė vakarienei paruošti mišrainės, tačiau pritrūko konservuotų žirnelių. Apie 20 val., pasikvietusi dukrą vykti kartu, B.Č. sėdo į automobilį ir nuvažiavo apsipirkti į arčiausiai namų esančią parduotuvę.

Jai jau stovint prie kasos ir rengiantis mokėti už pirkinius, įpuolė keistai atrodantis žmogus. „Iš karto pagalvojau: arba narkomanas, arba pamišėlis, arba nuo alkoholio paklaikęs. Aukštokas, maždaug trisdešimties. Švariai apsirengęs. Akys stovi stulpu, pats nekoordinuotai gestikuliuoja.

Lyg zombis ėjo tiesiai į alkoholio skyrių. Parduotuvėje buvo vos keli pirkėjai: visi mes, o taip pat ir pardavėja, matėme, kaip į treningų kišenes kiša tris butelius viskio. Nuo svorio kelnės nusmuko.

Tada jis su laimikiu, buteliui barškant į butelį, mėgino praeitį pro kasą, kurioje nebuvo kasininkės. Suveikė signalizacija ir prie vagies puolė apsaugininkė“ – prisiminė B.Č.

Suveikus signalizacijai, parduotuvės durys automatiškai užsirakino. Vagis, lyg nieko aplinkui nesuvokdamas, puolė trankytis į vitrininių durų stiklą. Apstulbusi B.Č. tyliai paklausė pardavėjos, ar gali pasislėpti prekybos salėje: moteris suprato, kad stovėti su dukra vos per porą žingsnių nuo nusikaltėlio yra labai nesaugu ir pavojinga. Juodvi pasislėpė už kampinio produktų stendo.

Siekdamas pasprukti nuo apsaugininkės ir supratęs, kad pro priekines duris prasibrauti nepavyks, kliūdamas už lentynų, vagis metėsi į sandėlio pusę. Liudytoja negali pasakyti, kas vyrui į akis papurškė ašarinių dujų – ji nematė, ar pardavėja, ar apsaugininkė. Tuo pat metu į parduotuvę atvyko apsaugos bendrovės darbuotojai.

„Kai pamačiau tuos stambius, aukštus vyrus, iš karto tapo ramiau. Besiblaškantį nevykėlį vagį apsauga tuojau pat sutramdė. Jei ne jie, net bijau pagalvoti, kuo visa situacija galėjo baigtis. Jaučiausi kaip prastame veiksmo filme“ –kalba B.Č.

Atvykus apsaugos ekipažui, įpuolė ganėtinai prabangiai apsirengusi moteris, kuri šaukė, kad sulaikytasis yra jos vyras ir keikė visus aplinkui.

Labiausiai „žmoną“ (pardavėjos pasakojo, kad ši moteris yra nuolatinė parduotuvės pirkėja ir tikrai žmona, bet tik ne šio vyro) jaudino „sutuoktinio“ akys: ji lauke graibė sniegą, ketindama dėti kompresus.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė patvirtino, kad šis įvykis yra fiksuotas vakar dienos įvykių suvestinėje. Į parduotuvę atvykę Ukmergės PK pareigūnai pristatė įtariamąjį į komisariatą.

Jam buvo surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas už smulkią vagystę. Po apklausos vyras paleistas. Jis policijai žinomas kaip nuo narkotinių medžiagų priklausomas asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.