Išsekusi vaikžudžio draugė ligoninėje, dėl kitų vaikų – rūpestis

Kėdainių rajone 36 metų Aurelijui B. naktį į šeštadienį nužudžius savo 2 metų sūnų ir 4 mėnesių dukterį, jo 26 metų sugyventinė Lina C. šeštadienio vakarą atsidūrė ligoninėje. Šulinyje paskandintų vaikų mama gydoma Kaune.

Savo vaikus paskandinusio Aurelijaus B. sugyventinė atsidūrė ligoninėje.<br>P.Mantauto nuotr.
Savo vaikus paskandinusio Aurelijaus B. sugyventinė atsidūrė ligoninėje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-03 14:14, atnaujinta 2017-06-12 00:42

„Mano žiniomis, į ligonininę ji atvežta dėl psichologinio išsekimo ir fizinių traumų. Lemtingą naktį bėgdama ji susižeidė kojas“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis.

Kiek laiko moteris bus ligoninėje, neaišku. Tai priklausys nuo jos būklės, psichologų išvadų.

Seniūno žiniomis, paskandinti mažyliai bus pašarvoti Jonavos rajone – krašte, kur gyvena Linos C. motina. Ten jie greičiausiai bus ir palaidoti.

Iškart po siaubingo nusikaltimo likę gyvi du Linos C. ir Aurelijaus B. 6 ir 4 metų vaikai buvo nuvežti pas močiutę.

Tačiau V.Tamulis nemano, kad mažamečiams ten yra tinkama vieta gyventi: „Namelis nedidelis, ten gyvena močiutė, kiti Linos giminaičiai. Vaikams ten tikrai bus per ankšta“.

Šeimai gali būti pasiūlytas savivaldybės būstas Kėdainiuose.

Sprendimą, kur pastaruoju metu gyvens vaikai, turėtų priimti Kėdainių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai.

Saviečių kaimo, kuriame buvo įvykdytos kraupios žmogžudystės, bendruomenės pirmininkė Rita Borinskijienė, kiti vietos gyventojai pasakojo, jog Aurelijus B. nuolat smurtaudavo prieš savo sugyventinę – moteris slėpdavosi pas draugus, giminaičius, bėgdavo į mišką. Tačiau skųstis ji nedrįsdavo, bijodama dar stipresnių smūgių.

Apie tai buvo žinoma jau seniai, bet niekas iš valdžios institucijų nesiėmė priemonių atskirti girtaujantį, niekur oficialiai nedirbantį siaubūną nuo šeimos, iškelti vaikus iš pavojingos aplinkos. Vaikai Saviečiuose gyveno blogomis sąlygomis, vietoj lovų miegojo ant purvinų čiužinių, kentė kitus nepriteklius, bet vaiko teisių specialistams tai neužkliuvo.

„Pernai lapkritį socialinės darbuotojos maldavo Linos C. papasakoti apie smurtą, bet sulaukė tik pašaipos. Moteris pašaipiai atrėžė, jog kalbos apie smurtą – tik išsigalvojimai“, – prisiminė V.Tamulis.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį sužvėrėjusį tėvą leido suimti ilgiausiam laikotarpiui – 3 mėnesiams. Už vaikų nužudymą jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Monstru virtęs vyras nesigailėjo padaręs nusikaltimą, bet tikino mylintis savo vaikus.

Prieš paskandindamas atžalas, jis sumušė Liną C. ir išvarė ją šaltą žiemos naktį iš namų. Vyresnėliai vaikai pasislėpė šiene – galbūt tai jiems išgelbėjo gyvybes.

Policijos sulaikytas vyras į alkoholio matuoklį pripūtė nulius. Įtariama, jog jį buvo išikusi abstinencijos psichozė, kai po ilgų išgeruvių staiga nutraukiamas alkoholio vartojimas. Gruodžio 31-ąją dienos metu Aurelijus B. girtas atėjo į Pelėdnagių seniūniją atsiimti vaikams skirtų dovanų.

Aurelijus B. privačiai uždarbiaudavo, kirsdamas medžius. Šeima gyveno iš pašalpų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.