Ventiškius šiurpinęs girtuoklis liks suimtas

Du mėnesiai už grotų. Tokį sprendimą pirmadienio vakarą teisme išgirdo Ventos (Akmenės r.) miestelyje po švenčių su peiliu rankoje siautėjęs 46 metų benamis, kuris laimingo atsitiktinumo dėka netapo žmogžudžiu.

Girtas benamis iš pradžių šaukėsi policijos pagalbos, o po to švaistėsi peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Girtas benamis iš pradžių šaukėsi policijos pagalbos, o po to švaistėsi peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:39 PM

Visą Lietuvą sukrėtusi Saviečių (Kėdainių r.) tragedija vos nepasikartojo sausio 2-osios vakarą, kai girtas vyriškis peiliu grasino mažametei, o po to dukart dūrė pensininkei moteriai.

Kruvina drama prasidėjo sausio 2-osios vakarą, kai į vieną sodybą įbėgo peiliu ginkluotas pusamžis vyriškis.

Nepažįstamasis įsiveržė į ūkiniame pastate įrengtą pokylių salę, kurioje su dvimete dukterimi žaidė sodybos šeimininkų 29 metų sūnus. Jis net nespėjo sureaguoti, kai įsibrovėlis stvėrė mergaitę už drabužių, prisitraukė į glėbį ir pakišo jai peilį po kaklu.

Laimė, ventiškis nesutriko ir spėjo sukliudyti nusikaltėliui – puolė jį, parvertė ant grindų ir išplėšė iš rankų dukrelę. Vyriškis per grumtynes išplėšė mažametę, stvėrė į glėbį ir nubėgo į gyvenamąjį namą.

Užpuolikas dar bandė vytis, bet šeimininkų sūnus spėjo užtrenkti duris. Tada paklaikęs užpuolikas nubėgo prie greta stovinčio daugiabučio ir ėmė belsti į pirmas duris.

Kai tarpduryje išvydo šeimininkę, nepažįstamasis ėmė 64 metų moterį badyti peiliu. Ant grindų parkritusi pensininkė ėmė šauktis pagalbos. Po akimirkos atskubėjo policijos patruliai, kuriuos spėjo iškviesti nuo užpuoliko su dukrele pasprukęs ventiškis.

Aukų išvengta tik laimingo atsitiktinumo dėka. Mažametei iš galvos užpuolikas išrovė plaukų kuokštą, o kitai aukai nesmarkiai sužalojo ranką ir krūtinę. Paviršines žaizdas apžiūrėję medikai išleido nukentėjusiąją į namus.

Peiliu besišvaisčiusį sučiupę vyriškį sučiupę policijos pareigūnai nustatė, kad jis apsvaigęs nuo alkoholio. Per patikrą užfiksuota, kad nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras gerokai apgirtęs – organizme buvo 1,56 promilės alkoholio. Tai laikoma vidutiniu girtumu.

Ikiteisminį tyrimą pradėję kriminalistai netruko išsiaiškinti, kad tas pats vyriškis prieš užpuolimą skambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Nerišliai kalbėjęs skambinusysis guodėsi, kad ji laukuose vaikėsi 10 lankininkų ir apšaudė strėlėmis.

Pagalbos telefonu prašęs vyriškis tikino, kad jį išgelbėjo nepažįstami Ventos miestelio gyventojai. Skambinusysis nurodė ir geradarių adresą, bet ten gyvenantys žmonės gūžčiojo pečiais – pareigūnus patikino niekam neteikę jokios pagalbos.

Tikėtina, kad padieniais darbais besiverčiantį benamį ištiko alkoholinės psichozės priepuolis.

Areštinėje išblaivintas vyras tikino, kad nieko neprisimena – nei kovos su jį medžiojusiais lankininkais, nei mažametės bei pensininkės užpuolimo. Pirmą kartą į kriminalistų akiratį patekęs benamis prisipažino, kad kasdien girtavo jau ne vieną mėnesį.

Ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui pradėję pareigūnai pirmadienį kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Akmenės teismas patenkino pareigūnų prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.