Šventėms į Lietuvą grįžusi emigrantė prisipokštavo su policija

Netampyk liūto už ūsų – tokia patarlė būtų išgelbėjusi jauną emigrantę nuo nemalonumų. Šventėms į Lietuvą iš Anglijos grįžusi moteris melagingai šaukėsi policininkų pagalbos. Kitą dieną, kai jau ketino išvykti, ji buvo sulaikyta. Jauna moteris aiškino, kad melagingas skambutis buvo tik pokštas. Už neatsakingą elgesį jai teks sumokėti – pinigais arba savo laisve.

Melagingai pagalbos prašiusi moteris buvo sulaikyta Kauno oro uoste.<br>M.Patašiaus nuotr.
Melagingai pagalbos prašiusi moteris buvo sulaikyta Kauno oro uoste.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 8:45 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:19 PM

Kaip pranešė Kauno apskrities komisariatas, naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 23 val. 26 min., gautas pranešimas, kad moteriai reikalinga pagalba. Ji teigia, jog kažkas ją laiko užrakinęs, tačiau nurodyti, ar yra Kaune, ar Kauno rajone, ji negali. Moteris taip pat nenurodė ir savo vardo bei pavardės.

Nedelsiant buvo pradėta skambinusios moters paieška. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Pirmadienį apie 19 val. 30 min. Karmėlavoje, Kauno oro uoste, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai sulaikė skambinusią moterį, kuri jau ruošėsi skristi į Angliją.

Kaip paaiškėjo, šventėms iš užsienio grįžusi jauna moteris (gimusi 1992 m.) sugalvojo tiesiog pajuokauti. Ji pripažino melagingai pranešusi apie nebūtą nusikaltimą.

Už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Taip pat moteriai gali tekti atlyginti materialinę žalą už specialiųjų tarnybų iškvietimą.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.