Po darbo pamatęs girtą vairuotoją policininkas dar padirbėjo

Aiškėja, kad rekordinį kyšį šiemet pareigūnams siūliusį girtą vairuotoją pirmasis pastebėjo ir persekiojo ne tarnyboje buvęs Trakų r. pareigūnas.

Po darbo pamatęs girtą vairuotoją policininkas dar padirbėjo.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Po darbo pamatęs girtą vairuotoją policininkas dar padirbėjo.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 4:50 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:48 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pirmadienį apie 11 val. Trakų r., kelyje Lentvaris-Trakai, vairuotojas (gim. 1982 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo automobilį neblaivus (1,30 prom. alkoholio), Vilniaus apskrities VPK Trakų r. policijos patrulių būrio vyriausiesiems patruliams siūlė 5 tūkst. eurų kyšį.

Trečiadienį Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad girtą vairuotoją tądien apie 10 val. 44 min. pirmasis pastebėjo Trakų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjas Darius Kareiva. Vairuodamas laisvu nuo tarnybos metu nuosavą automobilį ir sustojęs Lentvaryje, Vilniaus g., prie geležinkelio pervažos, jis pastebėjo automobilį „VW Transporter“, kurio vairuotojas pavojingai manevravo, sukeldamas pavojų aplinkiniams.

Pareigūnas įtarė, kad šios transporto priemonės vairuotojas gali būti neblaivus. D.Kareiva paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112 ir pranešė apie įtartiną automobilį, keliantį grėsmę aplinkiniams.

Pareigūnas nusprendė važiuoti paskui „VW Transporter“. Pastarasis pavojingai manevruodamas dideliu greičiu važiavo Lentvario Klevų alėjos g., keletą kartų išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, užvažiavęs ant šalikėles, vos nepartrenkė pėsčiųjų.

Pareigūnas šį automobilį persekiojo 15-20 min. Netrukus įtartinas automobilis sustojo, iš jo svirduliuodamas išlipo vyras, kuris, pradėjęs eiti, vos nenugriuvo.

Tuo pat metu D.Kareivai į pagalba atskubėjo kolegos – Patrulių būrio pareigūnai – K.Nedveckis ir E.Buividavičius.

Vairuotojas buvo sulaikytas, jam nustatytas 1,30 promilių girtumas. Kaip tik tada jis ir pasiūlė policijos pareigūnams kyšį.

Dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.