Ūkininkas melžė juo pasitikėjusius miestiečius

Bilietai į krepšinio rungtynes, grupės „Scorpions“ koncertą, apsilankymai restoranuose, netgi kelionė į užsienį pas draugę. Už visa tai Kelmės rajono ūkininkas Sigitas sumokėjo iš svetimos kišenės, rašo „Lietuvos rytas“.

Ant namo stogo sumontuotos antenos ir retransliatoriai davė daug pajamų, bet jos atiteko ne bendrijai, o jos pirmininkui.<br>R.Vitkaus nuotr.
Ant namo stogo sumontuotos antenos ir retransliatoriai davė daug pajamų, bet jos atiteko ne bendrijai, o jos pirmininkui.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus („Lietuvos rytas“)

Jan 7, 2016, 7:02 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:14 PM

Vienai Šiaulių daugiabučio namo bendrijai priklausančius 39 221 eurą pasisavinęs pirmininkas priėjo liepto galą – jam pareikšti įtarimai dėl turto pasisavinimo, aplaidaus apskaitos tvarkymo ir turto iššvaistymo.

Kelmės rajono ūkininką 65 metų Sigitą B. į Šiaulius atvedė draugystė. Susipažinęs su viename Tilžės gatvės daugiabutyje gyvenančia moterimi jis pradėjo čia lankytis.

Pamažu apsukrus vyras pelnė ne tik savo draugės, bet ir visos namo bendruomenės pasitikėjimą.

Ūkininkas įtikino namo gyventojus įkurti daugiabučio namo savininkų bendriją ir sutiko tapti jos pirmininku.

Draugei išvykus gyventi į užsienį, vyras jos bute įrengė bendrijos kontorą ir ėmėsi veiklos, kuri atkreipė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos dėmesį.

Paaiškėjo, kad Sigitas B. veikė kaip įgudęs verslininkas – į bendrijos sąskaitą ėmė byrėti dešimttūkstantinės sumos už nekilnojamojo turto nuomą. Pinigai buvo mokami už leidimą ant namo stogo sumontuoti ir naudoti įvairių mobiliojo ryšio paslaugas teikiančių operatorių antenas.

Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad už bendrijos turto nuomą gautus pinigus pirmininkas naudojo ne bendrijos reikmėms, o savo asmeniniams poreikiams tenkinti.

Iš bendrijos sąskaitos buvo perkami lėktuvo bilietai Sigito B. skrydžiui pas draugę į užsienį, bilietai į krepšinio rungtynes, grupės „Scorpions“ koncertą, sumokama už pasisėdėjimą restoranuose, gyvenimą poilsio nameliuose, maistą, avalynę.

Suįžūlėjęs pirmininkas iš namo bendrijos sąskaitos dengdavo netgi savo asmenines skolas.

Nustatyta, kad per ketverius metus Sigitas B. pasisavino bendrijai priklausančius 39 221 eurą.

Sigitas B. privalės atlyginti ir bendrijai padarytą turtinę žalą. Tai – ne vienintelė šio Šiaulių daugiabučio namo bendrijos pirmininku tapusio Kelmės rajono ūkininko bėda. Jis turi ir dar daugiau finansinių įsipareigojimų: antstolių rankose – daugiau kaip 50 dėl skolų išieškojimo šiam apsukruoliui iškeltų vykdomųjų bylų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.