Boksininko „pliaukštelėjimas“ delnu skolininkui buvo mirtinas

Buvęs boksininkas tikina, kad vyrui, kuris jam buvo skolingas pinigų, tik pliaukštelėjo kelis kartus delnu, tačiau šis netrukus mirė. Į kaltinamųjų suolą sėdo ir dar vienas klaipėdietis, net tik trinktelėjęs draugo skolininkui, bet ir padėjęs su paklode jį išnešti iš buto prie krūmų.

V.Daujotas (dešinėje) ir V.Daugėla kaltės neneigė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Daujotas (dešinėje) ir V.Daugėla kaltės neneigė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 8, 2016, 2:01 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:23 PM

Nužudymo bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį. 31 metų Vaidas Daugėla už grotų pasiųstas dešimčiai metų, metais vyresnis Vytautas Daujotas – devyneriems.

Tai išgirdusi V.Daujoto motina pratrūko raudoti ir sukniubo ant suolo.

Po posėdžio ji su vyru negalėjo patikėti, kad tokią griežtą bausmę skyrė jos sūnui, geram, anksčiau nė karto neteistam vyrui. Tėvų manymu, visa bėda ta, kad jis ne laiku atsirado toje vietoje. Jie pripažino, kad nusikaltimo nebūtų, jei vyrai nebūtų apsvaigę nuo alkoholio.

„Devyneri metai, aš jo tikriausiai nesulauksiu, tiek neišgyvensiu. Jis man sakė: mama, padariau didelę klaidą, turiu dabar už tai atsakyti. Taip mes jį auklėjome. O ką pasakyti jo dešimtmetei dukrai, kaip paaiškinti, kas įvyko?“ – negalėjo atsikvošėti motina.

Ir pridūrė, kad niekas neturi teisės atimti kito žmogaus gyvybės ir kad tokioje situacijoje – sunkiausia tėvams.

Jie neabejojo, kad skųs labai griežtą nuosprendį aukštesniajai instancijai.

Tragedija nutiko šįmet birželio 28-osios vakarą. Trys vyrai gėrė alų iš pradžių kieme, paskui bute. Konfliktas kilo dėl 30 eurų skolos. Jos neatidavusiam Antanui Balvočiui buvo suduota keliolika smūgių į galvą ir kitas kūno vietas. Kraujui išsiliejus į smegenis jis įvykio vietoje mirė.

„Mes su Vaidu ir Arūnu gėrėme alų, po kiek laiko prie parduotuvės priėjo Antanas ir tas prisijungė. Nuėjome pas Arūną, vėl gėrėme alų ir klausėmės muzikos. Tarp Vaido ir Antano kilo konfliktas dėl skolos, jie susimušė. Paskui aš sudaviau jam delnu į veidą ir kumščiu į pilvą. Po kiek laiko žiūriu, Antanas nebekvėpuoja. Patikrinau pulsą – nieko, išsigandau, taip nutiko pirmą kartą gyvenime. Išnešėme jį į lauką ir išsiskirstėme. Suvyniojome į paklodes, kad būtų patogiau nešti. Paskui jas išmetėme laukuose. To Antano aš nepažinojau, gal du-tris kartus mačiau. Jo užmušti nenorėjau, gal tik parodyti, kad mandras esu. Mušiau iš draugiškumo, norėjau padėti draugui“, – Klaipėdos apygardos teisme aiškino V.Daujotas.

V.Daugėlos pasakojimas buvo panašus.

Vyras piktinosi, kad kalbama apie kažkokią skolą.

„Jis iš manęs buvo pavogęs pinigų. Per tris kartus – trisdešimt eurų. Duodavau, kad alaus nupirktų, o jis išeidavo ir dingdavo.

Tada pas Arūną vėl paklausiau, kodėl neatiduoda pinigų. Ir užtrenkiau delnu, ne kumščiu kelis kartus į galvos sritį. Manau, kiekvienas iš esančiųjų salėje taip būtų pasielgęs. Mes tave vaišiname, duodame pinigų, o tu pabėgi. Norėjau su juo pasišnekėti, kad taip negalima elgtis, gal nervai neatlaikė. Bet tik pliaukštelėjau – kaip tėvai auklėdami vaiką per užpakalį“, – tragiškos nakties įvykius pasakojo V.Daugėla.

Prokurorui pasidomėjus jo sportine karjera, kaltinamasis pripažino, kad buvo boksininkas, dalyvaudavo Lietuvos turnyruose, bet tai buvo labai seniai.

Jis trejus metus dirbo Londone, o šįmet grįžo į Lietuvą ir gyveno pas mamą.

V.Daujotas prieš tragediją dirbo vienoje automobilių remonto įmonėje autošaltkalviu. Abu kaltinamieji tikino nenorėję ir neplanavę užmušti žmogaus.

Teismas nusprendė, kad nusikaltimo iniciatorius V.Daugėla sudavė septynis, V.Daujotas – du smūgius. Sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad abu buvo apsvaigę nuo alkoholio ir veikė bendrininkų grupėje. Kaltinamieji šiek tiek palengvino savo situaciją, nes pripažino kaltę, davė nuoseklius parodymus ir padėjo išaiškinti nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.