Grasinimus žėrusiems kaliniams – atpildo metas

Grasinančiais laiškais Šiaulių apskrities teisėsaugininkus, politikus ir žurnalistus apipylę kaliniai stos prieš teismą.

Grasinantys laiškai plaukė iš įkalinimo įstaigų.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Grasinantys laiškai plaukė iš įkalinimo įstaigų.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-08 13:03, atnaujinta 2017-06-11 15:31

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamąją bylą, kurioje grasinimais nužudyti, sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą ir terorizavimu kaltinami devyni asmenys. Be to, dauguma jų kaltinami turto prievartavimu, nepagarba teismui bei įžeidinėjimu, o vienas – dar ir melagingu pranešimu apie gresiantį pavojų.

Alytaus, Pravieniškių pataisos namuose, Šiaulių tardymo izoliatoriuje bei Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime įkalinti asmenys šėlo nuo 2014 metų balandžio iki 2015 metų vasario.

Grasinantys laiškai buvo išsiųsti Joniškio, Akmenės, Raseinių, Radviliškio, Kelmės, Telšių, Pakruojo rajonų apylinkės, Šiaulių apygardos teismo, Kauno apygardos administracinio teismo teisėjams, Telšių, Šiaulių apylinkės prokuratūrų prokurorams, dviem antstoliams, Pakruojo miesto savivaldybės merui bei dienraščio „Šiaulių kraštas“ darbuotojams.

Laiškuose buvo grasinama nužudyti, panaudoti fizinį smurtą prieš laišką gavusį asmenį ir jo šeimą. Laiškų gavėjai buvo žeminami necenzūriniais žodžiais, grasinta sugadinti turtą ir reikalauta pinigų už ramybę – nuo dviejų šimtų iki 100 tūkstančių eurų.

Viename laiške grasinta susprogdinti prokuratūros pastatą, kitas laiškas buvo išteptas tikru krauju – taip siekta įbauginti gavėją.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai nustatė, kad kaliniai neketino vykdyti laiškuose nurodytų grasinimų. Daugumai tai buvo tik pramoga – jie siekė būti perkelti iš vienos laisvės atėmimo įstaigos į kitą, norėjo pasivažinėti iš įkalinimo įstaigos į apklausas, susitikti su kalinčiu pažįstamuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.