Už sumušimą sugyventiniui atleidusi moteris greitai buvo užmušta

Sugyventinės nužudymu kaltinamas 54 metų Jonas Šimulis kaltės nepripažįsta, tačiau prokuroras pasiūlė jam skirti griežtą bausmę – 14 metų ir 6 mėnesius nelaisvės.

J.Šimulis kaltės nepripažįsta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
J.Šimulis kaltės nepripažįsta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 11, 2016, 12:17 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:59 AM

Klaipėdos apygardos teismas nuosprendį paskelbs sausio pabaigoje.

Paaiškėjo, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai vyras pakėlė ranką prieš sugyventinę Birutę.

Pernai liepos 10-ąją konflikto metu J.Šimulis sugyventinę keikė ir stumdė, kelis kartus jai sudavė į įvairias kūno vietas, smaugė. Pati Birutė iškvietė policiją, tačiau netrukus prisiėmė kaltę – neva buvo girta, dėl to ir supykdė gyvenimo draugą, bet jis atsiprašė, gailisi, ji jam atleido ir nori toliau kartu gyventi.

Kumščiais ji buvo paauklėta ir prieš kelias dienas iki tragedijos. Tąkart gavusi smūgį į galvą atsitrenkė į radiatorių, o paskui dar sulaukė kelių spyrių koja. Moteriai pagalba buvo suteikta ligoninėje, galvoje susiūta žaizda, bet apie artimoje aplinkoje patirtą smurtą ji nepasakojo. Tik vėliau prasitarė vienam bičiuliui.

54 metų J.Šimulis, kaltinamas dėl smurto artimoje aplinkoje ir dėl nužudymo, savo kaltės nepripažino. Jis aiškino, kad alkoholio padauginusi bendraamžė sugyventinė neišlaikydavo pusiausvyros, griuvinėdavo ir taip ne kartą susižalojo.

Tragedija nutiko pernai liepos 22-ąją Klaipėdoje, viename Sulupės gatvės daugiabutyje.

Rytą nuėjęs pas kaimynę J.Šimulis pasakė, kad Birutei – blogai, ir paprašė iškviesti greitąją. Tačiau medikai buvo bejėgiai – moteris nuo galvos sužalojimų mirė.

Išvakarėse ta pati kaimynė porą kartų buvo užsukusi į sugyventinių butą.

„Birutė pas mane neretai ateidavo rytais – išgerdavome kavos su sausainiais. Ji kartais sakydavo, kad ją kaip kačiuką iš buto išmetė, mat buvo išgėrusi. Ji mėgdavo išgerti, skolindavosi pinigų iš vieno senuko, paskui gavusi neįgalumo pašalpą atiduodavo. Išgėrusi sakydavo: aš skraidau. Po kiemą skraidydavo. Paskutines tris dienas jos nemačiau. O Jonas – geras kaimynas, jei reikia, visada padeda. Jis bardavosi, kad Birutė nesitvarko ir geria. Per savaitę kokį kartą už tai iš namų išmesdavo, o paskui pats ir parsivesdavo“, – pasakojo moteris.

Paskutines tris dienas ji Birutės nematė. O kai nuėjo lemtingąją dieną pasiimti savo puodelio, ši visiškai nuoga gulėjo ant grindų. Vyras sakė jos girtos ir nešvarios į lovą neįsileidęs.

Kai po pusvalandžio kaimynė vėl užsuko, Birutė tebegulėjo ant grindų. O rytą J.Šimulis paprašė iškviesti medikus.

Birutė porą kartų pati kvietėsi policiją, kad pareigūnai sutramdytų smurtaujantį sugyventinį. Tačiau kaimynams ji per daug nesiskųsdavo. Apie J.Šimulį jie nieko bloga pasakyti negalėjo: esą kol turėjo darbą, problemų nekildavo, o kai jį prarado, viskas ir prasiėjo.

Klaipėdos apygardos teisme J.Šimulis kaltės dėl nužudymo nepripažino, tikino, kad tą vakarą moteris buvo girta kaip šniūras, todėl taip ir atsitiko. Tardamas paskutinį žodį jis tepasakė: „Rimtai, aš jos nežudžiau“.

Esą ji sėdėjo ant sofos. Jis taip pat atsisėdo, norėjo patogiai įsitaisyti ir susikelti kojas, o jas keldamas netyčia užkliudė moterį, ši trenkėsi į radiatorių galva ir susižalojo.

Mirusiosios dukra pateikė 15 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.