Neblaivus šiaulietis per konfliktą su sugyventine sužeidė kūdikį

Neblaivus šiaulietis per konfliktą

Neblaivus šiaulietis per konfliktą su sugyventine sužeidė kūdikį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Neblaivus šiaulietis per konfliktą su sugyventine sužeidė kūdikį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-14 17:16, atnaujinta 2017-06-11 03:13

32 metų smurtautoją ketvirtadienį teismas leido suimti dviem mėnesiams, vyras iš areštinės perkeltas į tardymo izoliatorių, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Kol vyks ikiteisminis tyrimas, jis artintis prie savo sūnaus ir sugyventinės neturės teisės, galės gyventi pas motiną Joniškio rajone.

Apie Šiauliuose, M. K.Čiurlionio gatvėje esančiame bute kilusį konfliktą Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrius sužinojo pirmadienį vakare. Moteriai prireikė policijos pareigūnų ir medikų pagalbos, nes girtas (1,30 promilės) sugyventinis pradėjo šūkauti, kabinėtis, konfliktuoti.

Kuo moteris jį daugiau ramino, tuo jis labiau darėsi agresyvus – sudavė delnu į veidą jai ir ant rankų buvusiam jų kūdikiui. Nukentėjusioji į gydymo įstaigas nesikreipė, tačiau kūdikis medikų buvo apžiūrėtas, jam konstatuotas kaktos sumušimas ir jis išleistas gydytis ambulatoriškai. Apie incidentą policijos pareigūnai informavo specializuotos pagalbos centrą bei Šiaulių miesto vaiko teisių apsaugos skyrių. Dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vyras už įvairius nusikaltimus teistas jau aštuonis kartus, du paskutinius – už smurtavimą artimoje aplinkoje. Kaip šį kartą, taip ir anuos kartus agresiją inspiravo alkoholis.

2014 metais jis buvo teistas už tai, kad, įsiveržė pas Joniškio rajone, Stupurų kaime, gyvenančią buvusią sugyventinę ir, pasiėmęs virtuvinį peilį bei pridėjęs jį prie moters kaklo, grasino ją nužudyti. Smurtautojui tada buvo nustatytas sunkus girtumas (3,38 promilės).

2015 metais jis stojo prieš teismą, kai namuose girtas (2,01 promilės) peiliu grasino nužudyti savo seserį, ją smaugė. Laikydamas rankoje peilį, vyras tiesė link moters, grasindamas pasmeigti ir papjauti. Sesers vyras iš smurtautojo atėmė peilį. Atlikęs bausmę už šią nusikalstamą veiką, vyras apsistojo Šiauliuose, susirado naują moterį, pas kurią ir apsigyveno. Per Kalėdas jiems gimė sūnus. Tačiau vyras, užuot rūpinęsis kūdikiu, piktnaudžiavo alkoholiu ir tai šeimoje kėlė nesantaiką bei inspiravo smurtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.