Širvintose bus nubausta alkoholį pardavusi pardavėja

Širvintų teismas baus pardavėją,

Širvintose bus nubausta alkoholį pardavusi pardavėja.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Širvintose bus nubausta alkoholį pardavusi pardavėja.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 11:50 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:47 AM

Pažeidimą išaiškino Širvintų rajono komisariato viršininkas Erikas Jalovikas. Antradienį jis su kolegomis buvo savo kabinete ir pro langą pamatė, kad iš parduotuvės Vilniaus gatvėje, kuri įsikūrusi prie pat komisariato, su buteliu rankose išeina svirduliuojantis ir vos ant kojų pastovintis asmuo. Policijos pareigūnai jį sulaikė. Vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumas – 2,19 promilės alkoholio.

„Nenorime, kad tokie dalykai vyktų, imamės griežtų priemonių prieš pažeidėjus ir įmones“, – BNS sakė E.Jalovikas.

Neblaiviam vyriškiui parduotuvės darbuotoja pardavė keturis alaus butelius. Prie kasos aparato dirbusi mergina dirbo tik antrą dieną, policija spėja, kad galbūt ji nebuvo deramai supažindinta su įstatymais, draudžiančiais neblaiviems asmenims parduoti alkoholinius gėrimus.

Alkoholį pardavusiai pardavėjai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo. Nuobaudą jai skirs teismas.

Prekybos ir viešojo maitinimo įmonių darbuotojų padarytas kitų prekybos alkoholiniais gėrimais (įskaitant alų) taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Alkoholinius gėrimus įsigijusiam vyrui už girto pasirodymą viešojoje vietoje taip pat surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyras už girto pasirodymą viešojoje vietoje baustas ne kartą.

Parduotuvei, kurioje neblaiviam asmeniui buvo parduotas alkoholis, pradėta teisena dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimo. Už pažeistą draudimą parduoti alkoholinius gėrimus neblaiviems asmenims gresia bauda nuo 144 iki 579 eurų.

Širvintų policija pernai išaiškino keturis atvejus, kai alkoholiniai gėrimai buvo parduoti nepilnamečiams ar neblaiviems asmenims.

Prieš porą mėnesių buvo nubausta parduotuvė, kurioje 12-metis įsigijo alkoholio.

Pastaruoju metu Lietuvą sukrėtė ilgą laiką girtavusių asmenų įvykdyti nusikaltimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?