Kelmės valdžios automobiliai – su negeru kvapu

Kelmės rajono valdžiai – tikras galvosopis. Jį sukėlė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), išnagrinėjusi, kaip pernai liepą buvo įsigyti du automobiliai „Volkswagen Passat“.

Kelmės politikus klampina troškimas skrieti naujais atumobiliais „Volkswagen Passat“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Kelmės politikus klampina troškimas skrieti naujais atumobiliais „Volkswagen Passat“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Kelmės politikus klampina troškimas skrieti naujais atumobiliais „Volkswagen Passat“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Kelmės politikus klampina troškimas skrieti naujais atumobiliais „Volkswagen Passat“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 6:11 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:03 AM

„Perkančioji organizacija (Kelmės rajono savivaldybė. – Red. past.) turėtų svarstyti pirkimo sutarties nutraukimą ir, esant poreikiui vykdyti naują pirkimą, jį vykdyti taip, kad būtų viešųjų pirkimų principai ir racionalus savivaldybės lėšų panaudojimas“, – tokį atsakymą pateikė VPT vadovė Diana Vilytė.

VPT tyrimą atliko, kai gavo Kelmės rajono tarybos nario Egidijaus Ūkso prašymą įvertinti keistokomis aplinkybėmis įvykusio sandorio aplinkybes.

Mat Kelmės rajono savivaldybė du automobilius ne pirko, o išnuomojo apklausos būdu – elektroniniu laišku pateikė pasiūlymą trim Šiauliuose veikiančioms įmonėms „Transalda“, „Igtisa“ ir „Ertona“.

Kelmiškiai nebuvo kuklūs: salygose buvo nurodyta, kad siūlyti galima tik automobilius su medžio apdaila, trijų zonų automatiniu oro kondicionieriumi, parkavimo sistema priekyje ir vaizdo kamera gale, navigacine sistema, „berakte“ atrakinimo ir variklio paleidimo sistema, šviesos diodų arba ksenoniniais žibintais,

Galiausiai buvo pasirašyta sutartis su bendrove „Transalda“, kuri vienintelė pateikė pasiūlymą – išnuomoti šiuos du automobilius už 13 tūkstančių eurų (be PVM) per metus.

Į šiuos automobilius išsyk persėdo meras Vaclovas Andrulis ir administracijos direktorė Irena Sirusienė. Beje, vadovai iki šiol nesilaiko reikalavimo pažymėti automobilius Kelmės rajono savivaldybės užrašu.

„Konkursas buvo įtartinas, nes jam dar neįvykus kelmiškiai šnekėjo, kokios spalvos bus mašinos. Be to, Savivaldybė jau turėjo įsigijusi naują mikroautobusą, todėl vadovai galėjo elgtis kukliau ir pavažinėti senesniais automobiliais“, – kalbėjo politikas.

Mašinų nuomos kaina nustebino ne tik E.Ūksą. VPT specialistai nusistebėjo kelmiškių neūkiškumu, mat per numatomą 3 metų nuomos laikotarpį bus atseikėta net 39 tūkstančiai eurų (be PVM). „Kyla abejonių, ar perkančioji organizacija užtikrina racionalų lėšų naudojimą, kadangi už tokią kainą galima nupirkti naują automobilį“, – teigiama VPT atsiųstame rašte.

Tarybos narys E.Ūksas sakė, kad klausimą dėl švaistymosi pinigais iškels artimiausiame Kelmės rajono tarybos Kontrolės komiteto posėdyje. „Sieksiu, kad sutartis nebūtų pratęsta. Akivaizdu, kad įsigyti mašiną yra naudingiau“, – portalui lrytas.lt sakė šiam komitetui vadovaujantis politikas.

Tuo tarpu sutartį dėl mašinų palaiminusi I.Sirusienė patikino, kad nemato nieko blogo – esą įstatymai nebuvo pažeisti. Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė pareiškė, kad VTP nurodymas nebepratęsti nuomos – ne privalomas, tik „rekomendacinio pobūdžio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.