Odontologijos kabineto paslaptys teisme dar neatskleistos

2016 m. sausio 15 d. 09:10
Trijų žmonių gyvybę nusinešusio gaisro odontologijos kabinete aplinkybių tyrimas Kauno apylinkės teisme neprasidėjo ir turbūt prasidės dar negreitai. Šioje byloje teisiamųjų suole atsidūrė šios Kaune įsikūrusios medicinos įstaigos savininkė Neringa Ladauskienė.
Daugiau nuotraukų (1)
Odontologijos kabineto savininkei N.Ladauskienei pareikšti įtarimai dėl darbų saugos pažeidimo. Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.
Dėl ligos į skelbtą posėdį negalėjo atvykti viena nukentėjusioji. Pasinaudojusi šia aplinkybe neatvyko ir teisiamoji N.Ladauskienė. Neseniai paaiškėjo, kad šią byla nagrinėjanti teisėja Odeta Gruodienė paskirta dirbti į Panevėžio apylinkės teismą, todėl reikės skirti kitą teisėją. Kitas posėdis gali būti surengtas ne anksčiau kaip vasario pabaigoje. 
Pati N.Ladauskienė taip pat ilgai gydėsi dėl gaisro metu patirtų sužalojimų ir nedavė parodymų. Ji liko vienintelė tragiško įvykio liudininkė, tačiau savo kaltės nepripažįsta.
2014-ųjų liepos 10-ąją medikai iš Sąjungos aikštėje veikusio odontologijos kabineto į ligoninę išvežė keturias smarkiai apdegusias moteris. Kai kurios pacientės buvo apdegusios daugiau kaip pusę kūno.
Praėjus dvylikai parų po tragiško įvykio Kauno klinikose užgeso 60 metų Ritos Verbickienės gyvybė. Moteris buvo atvykusi protezuoti dantų.
Liepsnų apgaubta R.Verbickienė išbėgo į koridorių, kur mėginta gesinti jos drabužius. Tuo metu liepsnojančioje baloje degė odontologė, Kauno kolegijos dėstytoja 32 metų Rasa Polujanskė. Ji yra kabineto savininkės N.Ladauskienės duktė. Šį kraupų vaizdą regėjo moters septynerių metų duktė.
R.Polujanskė taip pat patyrė labai sunkius nudegimus ir medikams nepavyko išgelbėti jaunos kaunietės gyvybės – ji mirė liepos 23-iąją.
Dar po poros dienų Kauno klinikose užgeso trečiosios gaisro aukos – 64 metų higienos specialistės gyvybė. Tiesioginių liudininkų mirtis apsunkino tyrėjų galimybes greitai nustatyti nelaimės aplinkybes, o jau užfiksuoti parodymai yra labai prieštaringi.
Gaisrų tyrimo centro specialistai dar nepateikė išvadų dėl gaisro priežasties, tačiau manoma, kad sprogo didelis kiekis labai degios medžiagos. Tai galėjo būti spiritas.
Tyrėjai dabar įtaria, kad kažkuris iš kabineto darbuotojų galėjo sumanyti patikrinti, ar dideliame plastikiniame inde supiltas įrankiams dezinfekuoti tinkantis skystis. Buvo padegtas nedidelis jo kiekis, tačiau liepsna išgąsdino bandymą atliekantį žmogų.
Nuo staigaus mosto indas krito ant žemės ir po smūgio driokstelėjo sprogimas, kuris degančiais purslais aptaškė visus netoliese buvusius žmones. Pasak liudininkų, inde galėjo būti keli litrai spirito ar kito itin degaus skysčio.
Gaisraskabinetasgyvybė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.