Paslaptingas aferistas parodė savo veidą

Bene labiausiai veidą slepiantis Vilniaus aferistas 33 metų Marius Drėma

M.Drėma netikėtai parodė savo veidą,<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma netikėtai parodė savo veidą,<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma visą laiką slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma visą laiką slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma teisme slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma teisme slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma teisme slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Drėma teisme slepia savo veidą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 1:42 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:35 PM

Nesitikėdamas sutikti žurnalistų, prieš teismo nuosprendį jis atėjo prie posėdžių salės. Tik išvydęs „Lietuvos ryto“ fotografą, jis skubiai dingo ir grįžo kaip visada visiškai užsimaskavęs. Daugybę žmonių apgavęs vilnietis užsimaukšlino gobtuvą, o ant veido užsirišo šaliką.

Nors nuo M.Drėmos jau yra nukentėję kelios dešimtys žmonių, o teisme nagrinėtos mažiausiai trys bylos, teisėjai jam vėl buvo gailestingi.

Už tai, kad pasinaudojęs vienos savo pažįstamos duomenimis prisiėmė greitųjų kreditų, M.Drėma nuteistas dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme. Šį nuosprendį subendrinus su 2013 metais paskirta bausme, M.Drėmai skirta dvejų metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau teisėjas Darius Pranka nusprendė, jog ne kartą teistas M.Drėma nenusipelnė laisvės atėmimo bausmės ir jos vykdymą atidėjo trims metams. Tai išgirdęs M.Drėma garsiai atsikvėpė.

Teismas įpareigojo M.Drėmą atlyginti žalą nukentėjusiems, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei nesilankyti azartinių lošimų vietose.

Liūdnai pagarsėjęs vilnietis šįkart nuteistas už tai, kad praėjusių metų liepą, pasinaudojęs savo pažįstamos asmens duomenimis, ėmė greituosius kreditus iš bendrovių „Bobutės paskola“ ir „Four Finance“. Norėdamas padengti šiuos kreditus, jis pasisavino vilnietės mobiliojo ryšio telefoną ir kompiuterį.

Nukentėjusiajai M.Drėma turės sumokėti 576 eurus, bendrovei „Bobutės paskola“ – 315 eurų, o „Four Finance“ – 333 eurus.

Šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama dar viena M.Drėmos byla. Šioje byloje jam pateikti kaltinimai dėl trijų jaunuolių apgavimo. Visiems jis bandė išnuomoti butą Baltupių rajone, Vilniuje, tačiau paaiškėjo, jog M.Drėma nebuvo nei šio buto savininkas, nei nekilnojamojo turto agentas.

Jis kaltinamas ir tuo, jog apgavo vieną sostinės verslininką, prieš kovo 8-ąją pažadėjęs parduoti 3 tūkstančius tulpių ir gauti nemažai pelno. Kad viešbutyje „Flamingo“ įsidarbinęs M.Drėma galėtų įsigyti tulpių, jo savininkas jam davė 3500 litų, tačiau nei savo investuotų pinigų, nei pelno nesulaukė.

M.Drėma teisinosi, kad visas gėles nuvežė į viešbutį „Alikante Villa“, kur kažkas esą žadėjo jas nupirkti, bet to nepadarė. Manoma, jog teisiamasis gėlių visai nepirko ir to daryti net neplanavo.

2013 metais jis buvo nuteistas už tai, kad apsimetęs nekilnojamojo turto agentu, tariamai nuomojo ir pardavinėjo jam nepriklausančius butus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.