Prieš policijos pareigūnus – peiliu ir kumščiais

Vėl naujų atakų iš 21 metų Simno rajono gyventojo Karolio K. gali sulaukti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, nes per dvi paras apsiraminęs areštinėje jis išleistas namo.

Prieš policijos pareigūnus pažeidėjas užsimojo peiliu ir kumščiais.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Prieš policijos pareigūnus pažeidėjas užsimojo peiliu ir kumščiais.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jan 18, 2016, 5:58 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:43 PM

Šis stiprus jaunas vyras linkęs nusikalsti, bet nemėgsta paklusti jį bandantiems sutramdyti pareigūnams.

Praėjusio šeštadienio popietę jie pastebėjo kelyje automobilį „Honda Civic“, labai panašų į tą, kurio paieška buvo ką tik paskelbta. Tačiau stabdomas vairuotojas nestojo, o tik padidino greitį. Persekiojamas jis taranavo pareigūnų automobilį „Hyunday IX35“ ir nulėkė į griovį.

Buvo apgadintos abi transporto priemonės. Bet ir toliau bėglys bandė įvairiais būdais priešintis, todėl pareigūnai buvo priversti panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Įtariamajam nustatytas 1,02 promilės girtumas.

Netrukus paaiškėjo, kad sulaikytasis tikrai vairavo iš Gražulių kaimo sodybos, kurioje su sugyventine glaudžiasi jos tėvų namuose, kiemo pradingusį automobilį.

Ką tik nusipirkęs juo į svečius pas pažįstamą Karolį K. penktadienį atvyko bendraamžis. Atgavęs apgadintą automobilį nukentėjusysis pasigedo dėtuvėje paliktos rankinės, kurioje buvo asmens dokumentai, automobilio pirkimo sutartis, nuolaidų kortelės, 280 eurų.

Ne tik vagyste, bet ir pasipriešinimu pareigūnams įtariamas Karolis K. jiems priešinosi ir pernai lapkričio 21 dieną, net grasindamas papjauti.

Tą dieną Šarkiškių kaimo, kur šis vyras tuomet gyveno pas motiną, miškuose vyko medžioklė. Todėl ginkluoti vyrai išdrįso sulaikyti pavojingu greičiu čia automobiliu laksčiusius jaunus vyrus.

Karolis K. paspruko, o dvidešimtmetį G.M. jie perdavė iškviestiems policijos pareigūnams. Kai policininkai su sulaikytu asmeniu pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes, iš miško išėjo peiliu nešinas Karolis K. ir artėdamas šaukė, jog visus papjaus.

Tik kai pareigūnai įspėjo, jog panaudos ginklą, ir užtaisė pistoletą, šis pakluso reikalavimui padėti peilį ir pakelti rankas. Bet tuomet dvi paros areštinėje neilgam nuramino Karolį K. Jį pažįstantys asmenys tvirtino, jog blaivus elgiasi ramiai. Bet po trečios taurelės fizikai galingam vyrui protas „atsijungia“, todėl gali tapti pavojingu aplinkiniams. Prieš metus jis grįžo atlikęs bausmę įkalinimo įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.