Mažeikių teisme gautas 50 tūkstančių eurų reikalaujantis laiškas

Kaliniai linksminasi rašydami laiškus ne tik savo artimiesiems, bet ir teisėjams. Tiesa, laiškuose Temidės tarnams paprastai siunčiami grasinimai. Tokį pykčio kupiną laišką gavo viena iš Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjų. Beje, ranka rašytas laiškas mirga rašytinėmis klaidomis.

Mažeikių teisme gautas 50 tūkstančių eurų reikalaujantis laiškas.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Mažeikių teisme gautas 50 tūkstančių eurų reikalaujantis laiškas.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 21, 2016, 11:20 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:44 PM

Kaip teigė Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas Imantas Motiejūnas, darbo vietoje gautame laiške teisėja perskaitė grasinimus susidoroti ne tik su ja, bet ir jai artimais brangiais žmonėmis. Pažymėjęs, jok grasinimų sąrašas gana ilgas, pareigūnas jų nesukonkretino baimindamasis pakenkti pradėtam ikiteisminiam tyrimui.

Laišką parašęs asmuo teisėją bandė įbauginti siekdamas pinigų. Pasirodo, laiške be jokių užuolankų reikalaujama 50 tūkstančių eurų. Turto prievartautojas arba, kaip liaudyje mėgstama tokius asmenis vadinti, reketininkas nurodė, kur šlamančiuosius reikia atnešti ir padėti.

Grasintojas nurodė savo vardą ir pavardę bei kokioje įkalinimo įstaigoje kali. Dėl turto prievartavimo ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams teks išsiaiškinti, ar tas asmuo tikrai rašė laišką, o gal kažkas pasinaudojo jo asmens duomenimis.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas prievartavo didelės vertės turtą, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Surinktą medžiagą Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai persiuntė pagal kompetenciją į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Greičiausiai šią bylą tirs Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyrius.

Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas, lrytas.lt prašymu pasikalbėjęs su nukentėjusia Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėja, papasakojo, kad laiškas gautas iš Kauno nepilnamečių kolonijos.

Ten bausmę atliekantis jaunuolis, kurio vardu ir pavarde pasirašytas laiškas, atsidūrė minėtai teisėjai išnagrinėjus bylą ir priėmus sprendimą.Laiške nepilnamečių kolonijos klientas pareikalavo, kad teisėja pinigus įdėtų į juodą šiukšlių maišą, kurį atgabentų į vieną prekybos centrą. 50 tūkstančių eurų teisėja turėjusi palikti vyrų tualete.

Nepilnametis rašytojas tekste daugybę kartų vartojo necenzūrinių žodžių.Kaip pastebėjo Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene V.Jončas, panašūs laiškai Lietuvos teisėjams nebėra naujovė. Nors ne vienas grasinančių laiškų autorius išgirdo nuosprendį, deja, tokių laiškų nemažėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.